Eerste aanmaningsbrief waterfactuur wordt gratis

Archiefbeeld. Foto: VUM

Eerste aanmaningsbrief waterfactuur wordt gratis

Print

De eerste herinneringsbrief voor de waterfactuur moet gratis zijn en mag pas na dertig dagen komen in plaats van de huidige vijftien. Daar zijn alle partijen in het Vlaams Parlement het dinsdag over eens geraakt.

Het was oppositiepartij sp.a die twee weken geleden aanklaagde dat de Vlaamse waterbedrijven wel erg kwistig zijn met hun herinneringsbrieven. De eerste aanmaning komt al na vijftien dagen. Sommige waterbedrijven, zoals De Watergroep, rekenen vanaf die eerste brief meteen 7,5 euro extra. In totaal werden er in 2016 ruim 1,1 miljoen herinneringsbrieven verstuurd. Volgens sp.a levert dat De Watergroep minstens 4 miljoen euro per jaar op.

De socialisten dienden daarom een resolutie in het Vlaams Parlement in om de eerste herinneringsbrief gratis te maken en pas na dertig in plaats van vijftien dagen te laten komen. Bij de bespreking in de commissie Leefmilieu gisteren bleek dat alle partijen het daarover eens zijn.

Volgende week woensdag volgt de goedkeuring in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. De vrijdag erna staat overleg gepland tussen de verschillende ministers en de waterbedrijven.

MEEST RECENT