“Wij willen losloopzones voor honden in elke deelgemeente van Zoersel”

H-Eerlijk Zoersel pleit voor een grote hondenlosloopzone in het Park van Halle. Omdat die eis kracht bij te zetten, organiseert de politieke partij zondag 18 maart een begeleide wandeling voor baasjes en hun viervoeters.

Voorzitter Jos Vekemans vindt het jammer dat er in Zoersel nog geen losloopzones voor honden bestaan. Hij schat dat er in zijn gemeente zowat 1500 tot 2000 honden rondlopen. “Waar moeten de baasjes met hun viervoeters naartoe als ze die willen laten loslopen zonder een GAS-boete te riskeren? Het antwoord is: nergens. Dat kàn toch niet, in Brasschaat bestaan er wel vijf van zulke zones. Nochtans is het Park van Halle, met name in de directe omgeving van het prieeltje, een ideale locatie. Maar niet alleen daar, ook in de deelgemeenten Zoersel en Sint-Antonius moeten er hondenlosloopgebieden komen.”

De wandeling start zondag 18 maart om 10u vanop de parking van De Castelijnshoeve Kasteeldreef 52 in Halle. Iedere deelnemer krijgt nadien een drankje aangeboden; voor de honden zijn er snoepjes.

Info: info@heerlijkzoersel.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio