Leerlingen bouwen speelplaats van hun dromen in Minecraft

In het Sint-Pietersinstituut in Turnhout laten de leerlingen hun fantasie los op een virtuele speelplaats. De directie neemt goede ideeën mee voor de effectieve heraanleg van volgend jaar.

WOAD

“Fantastisch toch, dat die kinderen straks thuis kunnen vertellen dat ze op school computerspelletjes hebben gespeeld?” Leerkracht Dries Ameye kijkt glunderend naar twintig leerlingen die zich achter een laptop genesteld hebben. Op hun schermen goochelen ze met vierkante blokken.

“Ik speel graag Minecraft omdat je er creatief voor moet zijn”, zegt Pieter Hofkens, terwijl hij een voetbalveld neerplant op de virtuele speelplaats. “Je kunt alles maken wat je wilt en er ook zelf in rondlopen. Thuis bouwde ik bijvoorbeeld al een goudmijn.”

Minecraft is in handen van de Amerikaanse multimediareus Microsoft en het Sint-Pietersinstituut is een erkende Microsoftschool. “Het grote voordeel is vooral de samenwerkingen tussen vakcollega’s in een internationale leeromgeving”, vertelt Jan Roels, directeur van het Sint-Pieterinstituut. “Zij delen lesmateriaal, bijvoorbeeld video’s, en kunnen zelfs elkaars lessen volgen. Met dit project willen we onze jongeren en onze collega’s warm maken voor de mogelijkheden van het leren met computers. Volgend jaar wordt onze speelplaats heraangelegd, vandaar het idee om de leerlingen er al eens digitaal mee aan de slag te laten gaan. Goede ideeën gaan we zeker meenemen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio