© MPH

27-jarige vrouw dood aangetroffen: verdachte opgepakt in Limburg

In een woning aan Kleerroos in Herentals is dinsdag het lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen. Het parket gaat uit van moord. De politie kon later een verdachte arresteren. De man reed rond 11 uur in het Limburgse Genk tegen een boom en moest worden bevrijd.

MPH

De twee kinderen van de vrouw liepen dinsdagochtend het huis uit en waarschuwden een buurman. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen agenten het levenloze lichaam van de moeder aan.

De politie kon wat later een verdachte oppakken in Limburg. De man was op de E314 ter hoogte van Genk tegen een boom gereden. Wellicht gaat het om de partner van de vrouw.

In de tuin van de woning is een rode tent geplaatst. De hulpdiensten, het parket en het gerechtelijk labo zijn aanwezig. De straat is afgezet.

Tweede moord in Kleerroos

© BELGA

In dezelfde straat vond zeven jaar geleden ook een moord plaats. Op 8 mei 2011 bracht Stefan Roelants zijn vriendin Cindy Volders om het leven in haar woning. Het Antwerpse hof van assisen veroordeelde Roelants tot een levenslange gevangenisstraf.

Roelants had Volders met 25 messteken om het leven gebracht in haar woning aan de Kleerroos. “Cindy was niet meteen dood toen Roelants haar de keel oversneed”, zei advocaat-generaal Guido Vermeiren tijdens het assisenproces. “Hij sneed dan wel haar strottenhoofd en de aders in haar keel in één haal door, maar niet de halsslagaders. De wetsdokter dacht dat ze nog een halve minuut tot twee minuten bij bewustzijn was gebleven, drie minuten tot ze dood was.”

Het toen zesjarige dochtertje van het slachtoffer was in de woning aanwezig toen het gebeurde. De kleine Fenna bleef 22 uur bij het lichaam van haar moeder zitten.

Roelants werd veroordeeld tot een levenslange celstraf.

© MPH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio