© Gemeente Zandhoven

Gemeente koopt elektrische wagen voor administratieve diensten

Begin maart nam de gemeente Zandhoven haar eerste volledig elektrische wagen in gebruik.

Kristin Matthyssen

Het is een nieuwe stap richting vergroening van het wagenpark, nadat eerder al 4 CNG-voertuigen hun intrede hadden gedaan bij de technische dienst.

Schepen van Openbare werken Rudy Willems (CD&V) bereidde het dossier mee voor. “De wagen die onze administratieve diensten gebruiken voor hun verplaatsingen was aan vervanging toe. Door te kiezen voor een elektrische wagen zetten we als gemeente toch een belangrijke stap in onze strijd tegen CO2-uitstoot.” Daarmee verwijst schepen Willems naar het Burgemeestersconvenant dat de gemeente mee ondertekende. Eerder verving de gemeente ook al vier oude dieselcamionettes door CNG-voertuigen.

De nieuwe elektrische wagen werd gekocht via de aankoopcentrale van IGEAN en kan – afhankelijk van het weer en de rijstijl – tot 150 kilometer rijden met een ‘volle tank’. “Wij gebruiken de wagen vooral voor korte verplaatsingen naar vergaderingen of voor plaatsbezoeken in de gemeente zelf”, zegt David Basstanie, hoofd van de technische dienst. “Allemaal relatief korte afstanden die perfect binnen de actieradius van onze elektroauto passen.”

De gemeente hoopt dat nog meer Zandhovenaren haar voorbeeld zullen volgen en kiezen voor een elektrische auto.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio