© AFP

Van je familie moet je het hebben: Venus Williams stopt comeback van zus Serena op Indian Wells

De voormalige nummer 1 van de wereld, Serena Williams, die op Indian Wells in Californië haar eerste toernooi in 14 maanden speelde, is in de derde ronde van het toernooi uitgeschakeld door haar oudere zus Venus. Venus won in twee sets: 6-3 en 6-4. De jongste van de Williams-zussen, die in september voor het eerst moeder werd, kon niets inbrengen tegen het overwicht van de huidige nummer 8 van de wereld.

“Met haar is een wedstrijd nooit voorbij. Ik had het voordeel om veel wedstrijden tegen haar te spelen, maar wat ze de voorbije dagen toonde, was indrukwekkend”, zei Venus Williams. In de volgende ronde komt ze uit tegen de Letse Anastasija Sevastova, 20ste van de wereld.

Serena Williams, intussen 36 jaar, speelde geen professionele wedstrijd meer sinds de Australian Open in 2017, die ze won. Ze maakte nadien bekend dat ze zwanger was en een punt zette achter haar seizoen. Na de geboorte van haar dochter Alexis Olympia in september probeerde ze zich klaar te stomen voor de Australian Open 2018. Maar ze bedacht zich en legde uit dat ze na haar bevalling ernstige medische complicaties had.

Meer sportnieuws