© Concentra

Jelle De Beule debuteert deze herfst als filmacteur

Jelle De Beule (37), de comedy- en televisiemaker bekend van De Ideale Wereld, Basta of Willy’s en Marjetten, maakt deze herfst zijn debuut als ­acteur in een bioscoopfilm. Niet in een komedie, wel in een drama dat Drijven zal heten. “Ik speel een professor diergeneeskunde die zijn vrouw heeft bedrogen. De plooien lijken gladgestreken, maar het voorval heeft de communicatie wel vertroebeld. Als zij een knobbeltje in haar borst ontdekt, komt ze er dan ook niet toe het aan haar man te vertellen”, aldus De Beule.

jdr

De Beule omschrijft Drijven als “een ernstige, vrij psychologische film waarin aardig wat humor zit. Sommige scènes doen denken aan sketches genre In De Gloria. Mijn rol is wel behoorlijk serieus en een fijne afwisseling voor mijn comedy- en schrijfwerk.”

Op auditie, net als iedereen

Toch plant De Beule, die eind maart ook in de serie De Dag opduikt, geen carrièreswitch. “Ik ben geen acteur, maar acteer wel eens graag. Voor Drijven en De Dag – de Telenet-reeks over een gijzeling in een bank – moest ik gewoon auditie doen. Om mijn naam­bekendheid ­alleen kiezen ze mij niet.”

In Drijven wordt theateractrice Kim Snauwaert De Beules vrouw. Voorts krijgen ook Dirk Van Dijck, Katelijne Verbeke en Robrecht Vanden Thoren belangrijke rollen. De film is de eerste regie van Anke Blondé, die eerder kortfilms Dura Lex en Buiten Adem! draaide.

Als alles volgens plan verloopt, komt Drijven volgend voorjaar in de bioscopen.