Lierse hervat trainingen in financiële onzekerheid

Foto: BELGA

Lierse hervat trainingen in financiële onzekerheid

Print

Bij Lierse zijn gisteren - na een pauze van twee weken - de trainingen weer begonnen. Voor ze het trainingsveld op gingen, kregen de spelers nog een update over de financiële situatie. Want net als de voorbije maanden is de club te laat met het betalen van de lonen van februari.

Na bemiddeling door spelersvakbond Sporta werd afgesproken om elke 15e van de maand de achterstallige lonen over te maken, maar gisteren kregen de spelers de melding dat die streefdatum deze maand misschien niet gehaald wordt. Door die melding leeft de angst in de spelersgroep dat de club geen geld meer heeft om de lonen te betalen zolang er geen overnemer gevonden is. Maar de club maakt zich sterk dat het de lonen van februari wel zal kunnen betalen, overnemer of niet.

Toch wordt het dringend tijd dat er een overnemer voor Lierse gevonden wordt. Want die laat op zich wachten. Binnen de club blijft men erg karig met informatie, al hebben ze er vertrouwen in dat Lierse ook komend seizoen nog in de Proximus League zal voetballen. Het doemscenario van een faillissement wordt op het Lisp afgedaan als een cowboyverhaal. Met name een Letse en Malinese investeringsgroep zouden doorgedreven gesprekken voeren met de Pallieters. Daarbij is er altijd sprake geweest van ook lokale verankering vanwege Zimmer Staal en Steylaerts die mee zouden participeren.

Los van de start van Play-off 2 eind maart dringt de tijd voor Lierse. Op 20 maart volgt een eerste evaluatie voor de Licentiecommissie en het lijkt nu al duidelijk dat de Pallieters niet zullen slagen in eerste zit. Maar op het Lisp maakt men zich sterk wel de herkansing te kunnen grijpen door de komst van een nieuwe grote baas.

MEER VOETBALNIEUWS