Vanaf woensdag rijden eerste fietsbussen tussen Linker- en Rechteroever

Print

Vanaf woensdag rijdt in het noorden van de haven de ‘fietsbus’ tussen Rechter- en Linkeroever. In aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts en haventopman Jacques Vandermeiren werden de speciaal door De Polder en Bus & Co omgebouwde bussen maandagmiddag voorgesteld.

Bedoeling is dat gedurende drie weken het project zal worden ingereden door werknemers van vier grote Antwerpse bedrijven: Evonik en BASF op Rechteroever, Katoen Natie en Lanxess in de Waaslandhaven. Vanaf dinsdag 3 april staat het project dan open voor iedereen. De speciaal omgebouwde bussen zullen in theorie plaats bieden aan dertig fietsen en stopen bij twee haltes op Rechteroever (vlakbij de Tijsmanstunnel op de Noorderlaan en de Scheldelaan) en twee op Linkeroever (Tolplein en Waaslmandhaven Noord).

Speciaal daartoe werden door het Havenbedrijf ook haltes aangelegd om de gelede bussen ruimte te bieden. De dienstverlening start om 4.45u en loopt tot 23u. Tijdens de shiftwissels (4.45 tot 9u; 12.45 tot 18.30u en van 2045u tot 23u) worden de haltes om het kwartier bediend. Daartussen is er één bus per uur. De inloopperiode dient om praktisch te laten uittesten hoe de bussen best verder worden aangepast. Volgens Jacques Vandermeiren is het immers beter ‘al doende te leren dan eindeloos uit te stellen’. Volgens minister Weyts moet het mogelijk met dit project meteen zowat 3.600 pendelplaatsen per dag aan te bieden.

Vanaf woensdag rijden eerste fietsbussen tussen Linker- en Rechteroever
Foto: Patrick De Roo
Vanaf woensdag rijden eerste fietsbussen tussen Linker- en Rechteroever
Foto: Patrick De Roo