Stuntelende dief steelt snoepautomaat van dierenasiel: “Domste crimineel uit de streek”

Een dierenasiel in de Amerikaanse stad Sacramento kreeg afgelopen vrijdag een ongewenste bezoeker over de vloer die ervandoor ging met een snoepautomaat. De automaat werd gebruikt om wat extra geld te werven voor de dieren, maar werd door de brutale man meegenomen. Al verliep dat niet zonder slag of stoot: de stuntelende verdachte had alle moeite van de wereld om het ding te stelen. “Maar je moet er geen medelijden mee hebben, hij stal net van een asiel.”

pjv

Het Front Street Animal Shelter in de Californische stad verkoopt kauwgom in een automaat om wat extra geld binnen te krijgen voor de dieren die in het asiel verblijven. De machine was echter het doelwit van een gemaskerde dief, die het ding koste wat het kost wilde stelen. Zijn moeizame pogingen om het dierenasiel te verlaten, werden echter gefilmd door een beveiligingscamera, waardoor de hele wereld zijn gestuntel kan zien.

De boef was het gebouw binnengedrongen door een raampje van de deur in te slaan, terwijl er volgens het asiel “zo’n 50 honden aan het blaffen waren”. Hij werd niet afgeschrikt door de alerte dieren en probeerde de deur open te schoppen om te vluchten met zijn buit. Bij het optillen van de automaat, viel het bovenste deel echter op de grond, waardoor de meeste kauwgomballen werden gemorst en over de vloer rolden.

De knoeier lijkt daarna zijn poging tot diefstal op te geven en raapt enkele muntstukken op die uit de automaat zijn gevallen, tot hij plots een tweede deur ontdekt, waardoor hij wel kan ontsnappen. Hij werd even later nog gefilmd op het moment dat hij het terrein wil verlaten en de automaat over een hek met prikkeldraad hijst.

“De kauwgomdief kwam heel wat hindernissen tegen toen hij bij ons inbrak”, schreven de personeelsleden van het asiel op hun Facebookpagina, waar ze de beelden deelden in de hoop dat de man zal worden herkend. “Maar je moet er geen medelijden mee hebben, hij stal immers van een dierenasiel. Hij moet de domste crimineel uit de streek zijn.”