© Twitter Kurdistan 24 English

Turks privévliegtuig neergestort in Iran: 11 doden

Een Turks privévliegtuig dat vanuit de Verenigde Arabische Emiraten richting Istanbul vloog, stortte zondag neer in Iran. Het vliegtuig had in totaal 11 mensen aan boord. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie. Alle passagiers zijn om het leven gekomen.

evdg

Het vliegtuig steeg op vanuit Sharjah, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, en stortte neer in Shahr-e Kord, een stad in het zuidwesten van Iran.

Volgens het Iraanse agentschap Tasnim zou het om een privéjet gaan van het Canadese Bombardier. Het had acht passagiers en drie bemanningsleden aan boord. Dat meldde Reza Jafarzadeh van de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie (IACO) aan de staatstelevisie.

“Nadat de piloot vroeg om de hoogte te verlagen, verdween het vliegtuig van de radar,” zei een bron. Het zou neergestort zijn in bergachtig gebied en meteen vuur gevat hebben. De exacte oorzaken van de crash zijn nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het incident doet denken aan een vorige vliegtuigcrash van nog geen maand geleden waarbij een passagiersvliegtuig met 66 passagiers neerstortte.

MEER OVER Iran

Nu in het nieuws