VIDEO. Duizenden lopers kleuren de stad tijdens CittA Antwerp Urban Trail

Ruim 10.000 enthousiastelingen hebben zondag deelgenomen aan de zesde editie van de CittA Antwerp Urban Trail. Van de 21 bekende plekken, waren er 16 bij die nog nooit eerder werden opgenomen in het parcours. Enkele blikvangers waren bibliotheek Permeke in Antwerpen-Noord, het bioscoopcomplex UGC, het Horta Grand Café, het Fotomuseum, het Zuiderpershuis, het MoMu, het Hilton en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. In de laatste rechte lijn naar de finish in Park Spoor Noord moest de Fietsbrug nog beklommen worden.

dst

Voor het eerst was er naast het parcours van 12 km ook een kortere ronde van 7 km, dit voor deelnemers die de langere tocht te hoog gegrepen vinden. “Van de kortere tocht hebben toch 2.500 mensen gebruikgemaakt, wat prima is. De bedoeling is om iedereen meer te laten bewegen. We plannen de kortere tocht dan ook te behouden”, klinkt het bij de organisatie.

In het eerste uur kende het evenement stevige regenbuien, wat leidde tot een aantal valpartijen, maar volgens de organisatie waren er geen ernstige medische incidenten.

Bekijk hieronder meer beelden:

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

Tips om te Doen!