Dode wolf gevonden in Opoeteren

In Opoeteren, in de provincie Limburg, is zondagochtend het kadaver van een wolf gevonden. Mogelijk gaat het om de wolf die eerder was gesignaleerd en die twee schapen zou hebben gedood in de regio. Het dier werd vermoedelijk aangereden. Het gaat niet om Naya, maar om een tweede wolf.

Zondagochtend trof de politie het kadaver aan langs de Opoeterseweg. Het dier werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Het nieuws van de dode wolf volgde zondag kort nadat was bekend geraakt dat twee schapen bij evenveel schapenhouders in de regio waren gedood door hoogstwaarschijnlijk een wolf.

Het gaat om een tweede wolf die dit jaar in Limburg is gesignaleerd. Het andere dier, wolvin Naya, houdt zich sinds bijna twee maanden op in het militair domein van Leopoldsburg. Zij draagt een halsbandzender, en daaruit blijkt dat zij nog altijd in het domein verblijft, zegt INBO-woordvoerder Koen Van Muylem zondag.

Dode schapen

Bij twee schapenhouders in Bree en Rotem werd zaterdagmiddag een dood schaap aangetroffen. Tussen donderdagochtend en zaterdagmiddag kwamen in de regio ook diverse meldingen binnen over waarnemingen van een wolf bij daglicht. Eerst in de omgeving van Wijchmaal-Peer en vervolgens in Dilsen, Stokkem en Meeswijk.

Al snel werd duidelijk dat het niet om wolvin Naya kon gaan. De waarnemingen in bebouwde omgeving en midden op de dag zijn namelijk moeilijk te rijmen met het schuwe gedrag van wolvin Naya. Uit de gps-gegevens van de wolvin bleek ook dat Naya de voorbije weken niet in Bree of Rotem geweest is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.