© Shutterstock

Zou jij het vertellen?

Vrouw staat voor enorm dilemma: “Ik kwam de man van een vriendin tegen op Tinder”

Op een Australische nieuwssite heeft een vrouw getuigd over hoe ze op Tinder plots de echtgenoot van een vriendin tegenkwam. Meteen kwam ze voor een immens dilemma te staan: moest ze haar vriendin confronteren? Of zich gewoon niet moeien met de zaken van anderen?

ehu

“Ik ben een single mama en af en toe begeef ik me in de wereld van online dating”, begint de vrouw. “Ik was zonder nadenken aan het swipen door het - toegegeven, nogal magere - Tinder-aanbod, toen ik plots een man tegenkwam die mijn interesse opwekte.”

“Ik kon het niet geloven. Was dat hem echt? Zou hij echt zo dom zijn? Zijn naam, Bert, was in elk geval dezelfde. Hij is papa en zijn kinderen gaan naar dezelfde school als de mijne. En hij is getrouwd. Getrouwd met Jana, een vriendin van mij. Ik blijf maar zeggen dat hij getrouwd is, want ik ben nog altijd in shock dat deze rokkenjager zichzelf op Tinder durft te begeven.”

Open relatie?

“Ik had Jana al een tijdje niet meer gezien, dus ik was niet helemaal zeker of de twee nog samen waren. Eigenlijk kende ik het koppel ook niet goed genoeg om er zeker van te zijn dat zij niets wist van zijn ‘buitenschoolse’ activiteiten. Volwassenen kunnen ervoor kiezen om zulke zaken toe te staan, en als Bert en Jana een soort van open relatie hadden, was er helemaal niets mis mee. Maar mijn gevoel zei dat dat niet het geval was. En dus stond ik toen voor een dilemma.”

“Zelf ben ik slachtoffer van een bedriegende echtgenoot en mijn standpunt tegenover moreel dubieus gedrag is dan ook klaar en duidelijk. Het is vernederend genoeg om door iemand van wie je houdt bedrogen te worden, laat staan als anderen er ook van weten. Dus was ik vastberaden het nieuws tegen Jana te vertellen, zodat ze zelf een keuze kon maken.”

(lees verder onder de foto)

© Shutterstock

Confrontatie

Maar zoals het vaak het geval is bij morele dilemma’s in het leven, is het niet altijd even makkelijk om te doen wat je moet doen. En dus besloot de vrouw eerst Bert zelf te confronteren. “Ik nam een screenshot van Berts Tinder-profiel en stuurde het hem door via Facebook. Ik voegde er een klein berichtje aan toe. ‘Hallo Bert, ik weet niet of je mij kent, maar mijn zoon William zat in de klas met je dochter Sarah en ik ken je vrouw Jana. Ik zag dit op Tinder en het deed me aan jou denken. Ik wilde het niet aan Jana vertellen voor het geval ze er niet van afwist.’ Ik wachtte 24 uur, maar kreeg geen antwoord.”

“Ik stuurde dezelfde foto naar Jana, ook via Facebook. Weer volgde er geen antwoord. Die twee gebruikten duidelijk Facebook niet om te communiceren. Daarna stuurde ik naar Jana een sms’je om te zeggen dat er een bericht op haar wachtte, maar dat het slecht nieuws was. Ze antwoordde onmiddellijk. Ze wist er niet van en, hoewel ze erg verdrietig was, was ze blij dat ik het haar had verteld.”

Buurman

“Hetzelfde scenario speelde zich onlangs opnieuw af toen ik weer mijn weg door Tinder aan het swipen was. Ik had een vriendin op bezoek die voor de lol in mijn naam wilde Tinderen en dus gaf ik haar mijn smartphone, terwijl ik me met de krant in de zetel zette.”

“Plots hoorde ik haar naar adem snakken. ‘Oh nee,’ zei ze, ‘dit is mijn buurman! Hij is getrouwd! Hij woont met zijn vrouw in het huis naast mij!’. In tegenstelling tot wat ik eerder had gedaan, besliste mijn vriendin dat ze geen recht had om zich in hun levens te mengen. Ze vond dat dat het naast elkaar leven alleen maar moeilijker zou maken. Dus vanaf nu woont ze naast een man van wie ze weet dat hij ‘een geheim’ heeft.”

“Dat ze op Tinder zitten, betekent niet meteen dat deze mannen hun vrouw bedriegen. Maar Tinder is nu ook geen app waar je je op begeeft als je niet op zoek bent naar liefde of seks. Als iemand zoveel moeite doet om een profiel op Tinder aan te maken, stroken de intenties niet helemaal met de huwelijksbeloften, toch?”

De namen zijn gewijzigd om privacyredenen.

NIET TE MISSEN