© Photo News

Trump bereid importheffingen te laten vallen voor EU ‘als jullie de vreselijke belemmeringen opheffen’

VS-president Donald Trump heeft zaterdag verklaard, via Twitter, dat hij de Europese Unie zal vrijstellen van importtarieven op staal en aluminium als zij haar eigen belemmeringen opgeeft voor Amerikaanse producten.

Europa en andere handelspartners van de VS, zoals Japan, betwisten de importtarieven van 25 procent op staal en van 10 procent op aluminium die Trump heeft aangekondigd. Maar een ontmoeting in Brussel was niet van die aard dat de EU gerustgesteld is.

‘De Europese Unie, prachtige landen die de VS zeer slecht behandelen op het vlak van handel, beklagen zich over de importtarieven van staal en aluminium’, zei Trump via Twitter. ‘Als ze hun vreselijke belemmeringen en douanerechten op Amerikaanse producten opheffen, zullen wij de onze opgeven. Groot tekort. Anders belasten wij auto’s, etcetera. Eerlijk!’ aldus Trump.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Europa drukte zaterdag zijn ontgoocheling uit tegenover de VS-vertegenwoordiger van handel, Robert Lightizer, die in Brussel was voor een al langer geplande vergadering met commissaris voor Handel Cecilia Malmström en de Japanse minister van Economie Hiroshige Seko. Ook Japan vraagt vrijgesteld te worden van de Amerikaanse taksen.

‘De discussie was oprecht’, zei Malmström na afloop van de vergadering van vier uur via Twitter. ‘Maar we kregen niet onmiddellijk duidelijkheid over de procedure om vrijgesteld te worden. De besprekingen gaan komende week door.’

MEER OVER Europese Unie

Nu in het nieuws