© BELGA

Zondag start met regen en onweer

Een actieve storing heerst zondag lange tijd over het land. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen en is er ook kans op onweer. In de namiddag stijgt de kans op opklaringen en zouden er meer droge momenten zijn.

De temperaturen blijven zacht voor de tijd van het jaar, met waarden tussen 10 graden in de Hoge Venen en lokaal 16 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig uit het zuidwesten, zo meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht daalt de buienkans geleidelijk en wordt het wisselend bewolkt en droog. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het centrum.

Maandag begint nog droog met enkele opklaringen, maar al snel wordt het overal zwaarbewolkt en bereikt een actieve regenzone ons land. De maxima liggen tussen 7 en 8 graden in de Ardennen en rond 12 graden in Laag- en Midden-België. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 of 60 kilometer per uur.

Ook dinsdag blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger. De temperaturen stijgen tot 7 graden in het centrum van het land.

Woensdag en donderdag zou het droger worden, met meer opklaringen. De maxima zouden dan stijgen naar 10 graden en meer.

Nu in het nieuws