Dessel Sport neemt niet zonder moeite afstand van jong strijdlustig Geel

Archiefbeeld. Ratko Vansimpsen. Foto: SMB

Dessel Sport neemt niet zonder moeite afstand van jong strijdlustig Geel

Print

Dessel Sport won na de magere 1 op 6 na winst bij Virton nu ook tegen buur Geel. De witgroenen doen bovendien een goede zaak in het klassement na het gelijkspel van Heist, terwijl leider Lommel ook puntenverlies leed.

De thuisploeg had voor rust licht overwicht met enige dreiging, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers. Eerst verraste Hoefnagels ei zo na thuisdoelman Kustermans met een ver schot, en wat later redde Haagen een poging van Dries Hulsmans van de lijn. Dessel opende op slag van rust wel de score, nadat Vansimpsen een assist van Lenaerts benutte.

Dessel ging op zijn elan door want luttele minuten in de tweede helft kon uitblinker Breugelmans een strafschop benutten na een fout op Gerits. De thuisploeg nam het heft stevig in handen en kon uitlopen via Tilburgs. Nadat Reuten (ex-Dessel) milderde leek er paniek te ontstaan bij de thuisploeg en kwam Geel dicht bij een tweede treffer, maar de afgezonderde Dries Hulsmans miste van kortbij.

In de slotfase was er nog gevaar van Dessel, maar Yagan en Baeten waren niet trefzeker genoeg. Dessel blijft dus nog steeds ongeslagen in eigen stadion na een zege zonder glans.

Scheidsrechter: Maarten Toeback.

Dessel: Kustermans, Lenaerts, Remen, Haagen, Vosters, Tilburgs, Gerits (79’ Baeten), Yagan (88’ Ofori), Jutten (73’ Janssens), Breugelmans, Vansimpsen.

ASV Geel: Mantel, Jaspers, Vanaken, Vanderheiden, Van Den Ackerveken, N.Hulsmans, Robin, Hoefnagels, Carrasco (46’ Vandermeulen), D.Hulsmans, Reuten.

Doelpunten: 44’ Vansimpsen 1-0, 47’ Breugelmans 2-0 na strafschop, 62’ Tilburgs 3-0,65’ Reuten 3-1.

Gele kaarten: Yagan, Jaspers, Janssens.

MEER VOETBALNIEUWS