Amok na match, supporter Beerschot Wilrijk zwaargewond na val van reling

Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk is in het Jan Breydelstadion een Beerschot-supporter zwaargewond geraakt. De fan viel van een reling aan het voetbalveld, maar zijn toestand zou niet meer kritiek zijn. Er waren ook wat opstootjes na de match.

rahe, dst

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk eindigde op 3-1, nadat Cercle de heenwedstrijd op het Kiel met 1-0 had verloren. Cercle slaagde er zo in om de promotie naar de hoogste afdeling af te dwingen, na drie seizoenen in tweede klasse.

Volgens Dirk Van Nuffel, korpschef van de Brugse politie, bestormden Cercle-supporters het voetbalveld na het laatste fluitsignaal. “Sommige supporters stelden provocatief gedrag naar de tribune waar de Beerschot-supporters zaten. Eén Beerschot-supporter die op een reling was gekropen, viel vervolgens naar beneden. Hij maakte een lelijke val en werd afgevoerd naar het AZ Sint-Jan. Maar volgens de jongste berichten zou zijn toestand niet meer kritiek zijn”, zegt Van Nuffel.

De man lag volgens heel wat getuigen minutenlang zonder enige hulp op de grond en kreeg pas na een hele tijd medische bijstand. Supporters zouden de hulpdiensten ook hebben aangemaand om op te treden. De politie houdt echter voet bij stuk. “Er was meteen een dokter ter plaatse, maar de man is wel even buiten bewustzijn geweest”, zegt Van Nuffel.

Wagens televisieploegen beschadigd

Beerschot-supporters slaagden erin na de wedstrijd door te dringen tot de persparking van het stadion. Ze beschadigden daar volgens Van Nuffel zeker één captatiewagen van VTM, maar mogelijk ook één van de VRT. Er waren geen confrontaties met Cercle-supporters.

Verder probeerden de heethoofden nog door te breken naar het thuisvak, maar ze werden tegengehouden door de politie. De supporters begonnen met stenen en stoelen te gooien, ook buiten op de parking probeerden ze door de hekken te breken. Iets na 22u30 werd iedereen richting bussen afgeleid en keerde de rust stilaan weer.

Onderweg naar Antwerpen waren er wel nog opstootjes aan het tankstation in Kalken. De politie moest tussenbeide komen bij een gevecht in de winkel en rond het tankstation werd behoorlijk veel vuil achtergelaten.

De langverwachte verplaatsing naar Brugge draaide voor veel fans van Beerschot Wilrijk ook om nog een andere reden uit op diepe frustratie. Een groot deel van de 1.400 meegereisde bezoekers raakte niet probleemloos aan en in het Jan Breydelstadion en konden de wedstrijd pas na veel vertraging volgen.

© rr

© rr

© rr

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws