Landa draagt ritzege in Tirreno-Adriatico op aan Michele Scarponi: “Speciaal om hier te winnen”

Foto: Photo News

Landa draagt ritzege in Tirreno-Adriatico op aan Michele Scarponi: “Speciaal om hier te winnen”

Print

De Spanjaard Mikel Landa heeft zaterdag in Tirreno-Adriatico voor het eerst kunnen winnen voor zijn nieuwe team Movistar. De vingers die hij bij het overschrijden van de meet naar de hemel richtte, waren gericht aan de betreurde Michele Scarponi.

Scarponi, in het verleden een ploegmaat van Landa bij Astana, woonde niet ver van aankomstplaats Sarnano Sassotetto. “Het is speciaal om hier te winnen, dichtbij de woning van mijn vriend. Mijn overwinningsgebaar was voor hem. Hij zal altijd bij ons zijn, we zullen hem altijd herinneren”, reageerde een geëmotioneerde Landa.

“Ik wist dat ik in een goeie conditie zat, maar het is belangrijk dat ook te laten gelden. Dit bevestigt dat ik op het juiste pad ben. Zo vroeg in het seizoen kunnen winnen voor een nieuw team maakt de dingen altijd makkelijker en zorgt voor extra vertrouwen. We hadden de perfecte strategie. Sky nam de leiding, wij wachtten tot het juiste moment. Vroeg aanvallen, dat kon zelfmoord zijn.”

In de stand is Landa nu vierde, met 20 seconden achterstand op leider Damiano Caruso. “We zullen moeten blijven vechten tot het einde voor het klassement. Maar ik verkies er niet te veel naar om te kijken en het dag per dag te nemen”, eindigde Landa.

MEEST RECENT