Dappere moeder worstelt met “drugsverslaafde” carjacker die auto met peuter op achterbank wil stelen

Print

Dappere moeder worstelt met “drugsverslaafde” carjacker die auto met peuter op achterbank wil stelen Video: Twitter

Een Amerikaanse moeder van een tweejarige peuter kreeg afgelopen week enkele rake klappen van een 24-jarige man die haar auto wilde stelen, terwijl het kind in het voertuig zat. De vrouw deed haar uiterste best om de diefstal te verijdelen en worstelde met de man, terwijl hij al aan het wegrijden was met haar pick-uptruck. Eens het voertuig tegen een muurtje botst, nam hij echter de benen, maar werd even later gearresteerd.

De moeder uit de Amerikaanse staat Washington wandelde net naar de koffer van haar voertuig, toen er plots een jongeman met ontbloot bovenlijf opdook en naar de auto sprintte. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat de man erin slaagt om in het voertuig te klimmen, maar dan wordt hij plots gezien door de vrouw. Ze loopt wanhopig maar vastberaden naar hem toe en rukt het portier van haar pick-uptruck open om haar tweejarig kindje te redden. Na een kort gevecht, waarbij de vrouw enkele keren in het gezicht wordt geslagen, begint het voertuig plots te bewegen en crasht de man tegen een muurtje aan de overkant van de straat.

“Agenten op fietsen waren op dat moment in de buurt en reageerden onmiddellijk toen ze op de hoogte werden gebracht”, aldus de woordvoerder van de lokale politie. “Ze zetten meteen de achtervolging in, maar de verdachte wilde niet stoppen toen ze hem het bevel gaven.” De 24-jarige verdachte - die op het moment van de feiten onder invloed van drugs was - probeerde tijdens zijn vlucht tevergeefs nog een tweede auto te stelen, maar probeerde zich uiteindelijk te verbergen in een huis in de buurt.

“De bewoners probeerden hem weg te jagen, maar hij leek niet van plan om nog te vluchten. Tot hij de sirenes hoorde.”Het huis waarin de man zich had verscholen, was intussen omsingeld, maar dat ontmoedigde de verdachte niet om opnieuw de benen te nemen. “Hij gleed echter uit en viel op de grond, waarna hij snel in de boeien werd geslagen. Hij moest worden verzorgd door ambulanciers, maar hij schopte een van hen in het gezicht.”

De carjacker werd eerst nog naar het ziekenhuis gebracht, maar verdween snel achter de tralies. Hij wordt beschuldigd van poging tot autodiefstal en beroving en zal zich binnenkort tegenover een rechter moeten verantwoorden. De moeder en het kind kwamen er met de schrik vanaf, dankzij haar moedige optreden.

MEEST RECENT