Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Toezichter Ludo is verwekt in het Olympisch Stadion en komt er al heel zijn leven elke dag: “Ik denk dat ik een virus heb”

Foto: Ilse Prinsen

Toezichter Ludo is verwekt in het Olympisch Stadion en komt er al heel zijn leven elke dag: “Ik denk dat ik een virus heb”

Op de tribunes van het Kiel zijn alle zitjes uitverkocht voor de live-uitzending van de beslissende clash tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk, zaterdagavond. Toezichter Ludo Driesen is als geen ander verbonden met de voetbaltempel. Niet alleen werkt hij er al zijn hele leven, de man is er zelfs geboren en getogen.

Ludo Driesen heeft paars bloed door de aderen stromen, en hoe kan het ook anders? Zijn ouders waren huisbewaarders van het vroegere sportcomplex op het Kiel en hij trad als twintiger in hun voetsporen. “Ik ben letterlijk gemaakt in het stadion”, steekt de joviale man van wal. “Hier ben ik verwekt, geboren en getogen. Het terrein was mijn thuis sinds ik in 1951 het daglicht zag, het Olympisch Stadion was mijn biotoop. In september gaat mijn 45ste seizoen bij Beerschot in.”

Als conciërge en toezichter ...

Exclusieve artikels voor abonnees

Sportartikels voor abonnees