Acht culturele buitenbeentjes voor wie eens wat anders wil

"Wie zingt, wordt niet uitgelachen!" Foto: VIK Karaoke

Acht culturele buitenbeentjes voor wie eens wat anders wil

Print
Films, theatervoorstellingen, concerten of de Antwerp Urban Trail: de Scheldestad laat zich dit weekend van haar beste kant zien. Of ben je toe aan wat anders? GvA selecteerde acht buitenbeentjes in het veelzijdige cultuuraanbod.

Karaoke

Talent of geen talent, in Theater Cartouche is de microfoon van iedereen. “Van de jaren zestig tot 2010: tijdens onze karaoke komen alle genres aan bod”, belooft de organisator. “En wat meer is: wie het aandurft te zingen, wordt niet uitgelachen.”

Praktisch: op 9/03 (vanaf 20u) in Cartouche, Strijdersstraat 67, Edegem. www.theatercartouche.be

 

20 in 70-party

De formule van deze fuif blijft - na de succesvolle editie van vorig jaar - ongewijzigd: de beste dansnummers uit de seventies en een fris geboende dansvloer. Nodigen uit: Dj’s Danny Van Tichelen en Vinylah.

Praktisch: op 9/03 (20u) in Dienstencentrum Bosuil, Bosuil 160, Antwerpen. De toegang bedraagt 6 euro. www.deschakel.be

 

Cultuurcafé

Tijdens het Cultuurcafé - elke 2de vrijdag van de maand - worden toeschouwers getrakteerd op een avondvullend programma met muzikanten, komieken schrijvers en vertellers. Nachtburgemeester Vitalski is de gastheer.

Praktisch: op 9/03 om 20u in het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, Antwerpen. De toegang is gratis. www.oudebadhuis.be

 

Move your feet concert

Het Boechoutse ‘Welcome to the World’ staat voor zeven bevriende muzikanten die eigen werk vertolken. Zang, keyboards, gitaar, bas, drums en blazers zorgen voor een aanstekelijke beat. Het publiek mag zich zaterdag aan een best off verwachten.

Praktisch: op 10/03 (20u) in Kaleidoscoop, Molenstraat 50, Mortsel. www.kaleidos.be

 

The Golden Age of English Polyphony

Wat hebben Thomas Tallis, William Byrd, Robert White en Henry Purcell met elkaar gemeen? Het zijn tijdgenoten die meesterwerken hebben gecomponeerd. ‘The Golden Age of English Polyphony’ brengt een bloemlezing uit de nalatenschap van toonaangevende Engelse componisten.

Praktisch: op 10/03 (20.30u) in de Sint-Bartholomeuskerk, Bredabaan, Merksem. Tickets kosten 12 euro. www.melpomene-antwerpen.be

 

The Idea

Jonge zangers van de! Kunsthumaniora brengen 'The Idea', een komische kameropera van Gustav Holst. In samenwerking met de Volksopera, onder leiding van Stijn Saveniers.

Praktisch: op 9, 10 en 11/03 (20u) in de! Kunsthumaniora, Karel Oomsstraat 24, Antwerpen. Tickets kosten 12 euro. www.kunsthumaniora.be

 

Quadro Viegas: De glorietijd van de Louis XVI-harp

De harp van Aurélie Viegas heeft nog toebehoord aan Salvator Callault, harpist aan de Parijse Opera. Quadro Viegas brengt muziek uit de jaren 1796-1815 van o.a. I. Walter, G.H. Köhler en F.J. Haydn.

Praktisch: op 11/03 (11.30u) in het Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken. Tickets kosten 9 euro. www.gravenhof.org

 

Jazz Jam Carré Confituur

Zondagnamiddag dompelt podiumcafé RoodWit het publiek onder in jazzy melodieën. De maandelijkse Jazz Jam Carré Confituur mikt op een breed publiek: van muziekliefhebbers die nog niet thuis zijn in jazz tot notoire kenners.

Praktisch: op 11/03 (15u) in Café RoodWit, Generaal Drubbelstraat 42, Berchem. www.roodwit.be

 

 

 

DOEN!