Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hier eet u wat de pot schaft

Jo Bussels van Radis Noir werkt zonder menukaart en verrast zijn klanten

Gastvrouw Valerie in de gang tussen keuken en restaurant. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

Great concept’, zei een Amerikaanse klant nadat chef-kok Jo Bussels zijn gezelschap vier gerechten had geserveerd zonder hen eerst een kaart te geven. De man keek misschien vreemd op, maar de chef-kok allerminst. Hij doet dit al achttien jaar. Cru gesteld: in Radis Noir eet u wat de pot schaft.

Jo Bussels en Valerie Olieux startten in restaurant Rimbaud op de Hessenbrug. Na drie jaar zochten ze een groter pand, want er was een baby op komst en die wilden ze boven de zaak grootbrengen. “We vonden dit huis, dat na de sluiting van restaurant De ­Poterne twee jaar had leeggestaan. In het begin werkten we hier à la carte, maar lang heeft dat niet geduurd. Nu zijn we een ‘verrassingsmenurestaurant’. Dat dure woord is snel uitgelegd. Ik vraag elke tafel hen te mogen ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees