Voetbalbond zet samenwerking met omstreden rapper Damso stop: geen officieel WK-lied voor Rode Duivels

Foto: Photo News

Voetbalbond zet samenwerking met omstreden rapper Damso stop: geen officieel WK-lied voor Rode Duivels

Print

Na alle heisa die de afgelopen dagen is ontstaan, zal de KBVB dan toch de samenwerking met rapper Damso opzeggen voor het maken van het WK-lied. “Jammer genoeg impliceert dit dat er geen officieel WK-lied zal komen”, klinkt het donderdagnacht in een persbericht. Eerder ontstond er al weerstand voor de keuze van de artiest bij de Vrouwenraad, de sponsors van de Rode Duivels en ook binnen de gelederen van de voetbalbond zelf. Zijn teksten zouden te vrouwonvriendelijk zijn.

Damso, die werd aangewezen als de maker van het officiële WK-lied, kwam de afgelopen dagen in het oog van de storm te staan. De keuze van de KBVB voor de Brusselse rapper schoot bij de Vrouwenraad in het verkeerde keelgat, omdat de teksten van Damso te vrouwonvriendelijk zouden zijn. De raad startte een campagnetegen het lied en riep sponsors op “hun verantwoordelijkheid te nemen”.

Naar aanleiding van de open brief van de Vrouwenraad wilden de sponsors van de Rode Duivels -zoals ING, AB InBev, Coca Cola en Proximus- rond de tafel gaan zitten met de voetbalbondover de kwestie. De KBVB liet woensdag nog weten zo snel mogelijk alle sponsors uit te zullen nodigen om hen de song te laten beluisteren en hen - opnieuw - het proces uit te leggen dat tot deze keuze heeft geleid.

Onenigheid

Eerder op de dag bleek bovendien binnen de KBVB zelf de nodige onenigheid te bestaan over Damso. “Als lid van de raad van bestuur van de KBVB neem ik formeel afstand van de beslissing van het management in verband met de zaak Damso en wens ik dat de raad van bestuur een ander standpunt deelt”, tweette Joseph Allijns vandaag.

 

 

“Dat was een beslissing van het management, maar de Raad van Bestuur is er te laat opgesprongen”, vertelt het lid van de raad van bestuur aan de redactie van Het Nieuwsblad. “Ik heb hen vandaag dan ook laten weten dat ik officieel afstand neem van die beslissing. Ik vermoed dat anderen nu gauw zullen volgen.”

“De commotie is te groot geworden”, klinkt het verder. “Als grootste bond van België moet je dan een andere keuze durven maken.”

MEER VOETBALNIEUWS