Huiszoekingen bij Hells Angels: groot wapenarsenaal inbeslaggenomen

Print
Balen -

Bij 18 huiszoekingen in clubhuizen van motorclub Hells Angels, voornamelijk in Limburg, is een groot wapenarsenaal inbeslaggenomen. Naast een vijftigtal wapens werden er ook een raketlanceerder, munitie, zo’n 10.000 euro cash geld, verdovende middelen, politielogo’s en ss-symbolen gevonden.

De huiszoekingen vonden plaats in clubhuizen van de Hells Angels in onder meer Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren, Genk, Lanaken, Halen, Kinrooi, Hechtel-Eksel, Diepenbeek, Meeuwen-Gruitrode en Sint-Truiden. Ook in het Antwerpse Balen viel de federale gerechtelijke politie binnen.

De invallen kaderen in een grootschalig onderzoek naar motorbendes in Limburg, die volgens Wenke Roggen van het Federaal Parket vooral voor Limburg kiezen omwille van de ligging van de provincie. Er lopen onderzoeken naar onder anderen bedreigingen, opzettelijke slagen en verwondingen, prostitutie en drugshandel. “Er waren in het verleden confrontaties tussen leden en ex-leden van Hells Angels”, zegt Roggen. “In het buitenland worden ze verboden, en dus kiezen deze organisaties voor Limburg.”

In totaal werden er afgelopen nacht twaalf mensen gearresteerd, allemaal gelinkt aan de Hells Angels (volwaardige leden, prospects en “personen gelinkt aan de bende”). Het parket benadrukt dat er ondanks het wapenarsenaal geen link is met terreurorganisaties.

MEEST RECENT