© mia uydens

"Kinderartikelen houden mij mee jong"

Karine Van Beeumen was 26 jaar toen ze in maart 1993 een eigen kinderkledingwinkel op de Liersebaan in Zandhoven startte. 25 jaar later zorgt ze er nog altijd voor dat de Zandhovense kindjes tussen 0 en 14 jaar nooit in hun hemdje staan.

Kristin Matthyssen

Karine is afkomstig uit Broechem, waar ze nog steeds woont. Maar voor veel jonge ouders en grootouders in de vijf Zandhovense deelgemeenten is ze een deel van de familie. “Ik voel mij ook al een halve Zandhovense”, lacht de zilveren kinderkledingverkoopster, die op zaterdag 17 maart tussen 10 en 17u met haar klanten gaat toosten op haar winkelverjaardag met een glaasje cava en een snoepzakje voor de kinderen. “Van 16 maart tot 24 maart hou ik ook mijn lente-opendeurdagen, daarom leek 17 maart me een goede datum.”

Kinderkleding Karine verkoopt niet alleen kleertjes, maar ook alle toebehorens. Ze is er best trots op dat ze al een kwarteeuw bestaat in een sector die onder druk staat. “Je moet mee met je tijd. Ik sta ook bekend voor mijn geboortelijsten, en die staan allemaal online. Op mijn Facebookpagina post ik geregeld foto's wanneer ik bijvoorbeeld mijn etalage veranderd heb. Dat werkt. Ik verkoop ook communiekleding, maar mijn hoofddoel is toch al 25 jaar

om vlotte draagbare kleding aan te bieden, waar de kinderen zowel mee naar school als naar een feestje kunnen gaan. Ik verkoop kleding om te dragen, niet om in de kast te hangen.”

Zelf heeft Karine geen kinderen, maar haar klantjes houden haar jong. Ze is 51 jaar maar kan gemakkelijk tien jaar liegen over haar leeftijd. “Het zal wel wat in de genen zitten, want mijn moeder ziet er ook jonger uit. En altijd omringd zijn door kinderen helpt zeker. De meeste mensen die hier binnenstappen, zijn goedgezind.”

De kinderen kennen Karine van het schommelpaard in haar winkel, waar ze altijd op mogen zitten. “Ik ben al aan mijn derde schommelpaard toe, de vorige twee waren versleten. Weet je wat zo leuk is? De baby'tjes wiens ouders in 1993 mijn eerste geboortelijsten hebben gelegd, komen nu zelf als kersverse ouders naar hier voor een geboortelijst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners