© Belga

© Gipla, pn

© belga, gipla

© Belga, GiPla

© Belga, Gipla

© Gipla, Belga

© Belga / GiPla

© Belga

© Mirco Moreels

© rr

1 / 10

Wat een drama! KV Mechelen wint maar degradeert toch door stuntzege van Eupen

Wat een gigantische opdoffer voor KV Mechelen! Malinwa leek bij een 2-0 voorsprong zo goed als zeker van het behoud in 1A, tot Eupen na de rust plots in sneltempo vier goals scoorde tegen Moeskroen. Op die manier springen de Oostkantonners in extremis over KV Mechelen en zakken de Kakkers naar 1B. Een ongezien drama!

JoRo

Eindstand. KV MECHELEN 2 - 0 WAASLAND BEVEREN

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

W.-Beveren

De spanning was te snijden vooraf, maar de thuisploeg ging met veel enthousiasme het veld op. Malinwa trok vol in de aanval, maar voor de rust lukte het niet om te scoren. Davy Roef stond pal. Na de pauze lukte het wel voor Mechelen. Eerst buffelde Mera staalhard een hoekschop in doel, niet veel later zorgde Bandé met een ingestudeerd nummertje voor de 2-0. De Burkinees zette zich tegen de muur van de vrije trap, kreeg de bal in de voet en draaide razendsnel rond zijn as. Roef had geen verhaal tegen het schot.

Mechelen een tijdlang op rozen, tot het nieuws doorsijpelde dat ook Eupen plots ging winnen. Mechelen moest dus scoren, maar Verdier liet twee gigantische kansen liggen.

Herbeleef hier de fasen van de match:

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws