© Belga

© PN

© PN

© PN

© Belga

© Belga

© PN

1 / 7

Antwerp verliest van 9 Brusselaars: geen PO 1 maar wel dubbele derby tegen Beerschot Wilrijk

Het heeft niet mogen zijn voor Antwerp. De Reds legden een puike prestatie op de mat tegen Anderlech, maar verloren met 2-1. Bijna de ganse match moest Anderlecht het wel met zijn tienen stellen na erg vroeg rood voor Dendoncker. Aan het eind kreeg ook nog Trebel rood. Teodorczyk bracht de thuisploeg wel op voorsprong, maar nog voor de rust scoorde Limbombe de gelijkmaker. Op penalty scoorde Anderlecht uiteindelijk de 2-1. Standard sleept de resterende play-off 1-plek uit de brand na een zege tegen Oostende. Standard eindigt zesde, KV Kortrijk, dat won van Charleroi is zevende en Antwerp achtste. Het wordt dus play-off 2 voor Antwerp en daar wacht een dubbel burenduel met Beerschot Wilrijk.

JoRo

Eindstand. ANDERLECHT 2 - 1 ANTWERP

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Anderlecht

Antwerp

Goed twee minuten was de match bezig, of Anderlecht leek het afscheid van Vanden Stock al te verpesten. Leander Dendoncker liet de bal glippen onder zijn voet, Limbombe ging ermee aan de haal. Dendoncker ging erachteraan, wilde hem even bij de arm grijpen maar raakte de aanvaller amper. Die ging wel neer en Laforge twijfelde niet: rood voor Dendoncker.

Antwerp kwam vervolgens dicht bij een doelpunt, maar stuitte op Sels. Halfweg de eerste helft kwam Anderlecht ietwat verrassend op voorsprong. Trebel gooide een vrije trap voor doel, de Pool werkte koelbloedig af: 1-0. Op slag van rust sloeg Antwerp echter terug. Sels pakte in eerste instantie uit met een wereldsave op een kopbal van Haroun, maar Limbombe werkte na enig geharrewar dan toch af: 1-1.

Na de pauze kreeg paars-wit plots een strafschop, Ganvoula zette zich achter de bal. De spits faalde niet met tien man kroop Anderlecht opnieuw op voorsprong. Bij die 2-1 stand ging Trebel zwaar door op - alweer - Limbombe en hij pakte ook rood. Met negen man hield het wel stand.

Herbeleef hier de fasen van de match:

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws