Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’

Foto: Medialaan

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’

Print

De echte relatietest in ‘Blind Getrouwd’ is daar: meubels in elkaar zetten. De vijf koppels hebben afscheid genomen van de Spaanse zon en ruilen die in voor de koude Belgische wintermaanden. Wanneer ze gaan samenwonen, komen enkele koppels echter voor een verrassing te staan.

Opgelet: spoilers. Lees niet verder als je de aflevering van maandag nog wil bekijken.

Huwelijk, feestje, reisje. De vrolijke unieke dingen aan een trouwpartij zijn achter de drug. Nu is het bittere ernst in ‘Blind Getrouwd’: de koppels moeten het zien te overleven in de sleur van het dagelijkse leven.

Maar niet voordat elk koppel elkaars woning mag gaan verkennen. Nieuwsgierig kunnen ze gaan neuzen in de kamers, om te kijken of er geen lijken uit de kast vallen op het vlak van stijl, hygiëne of levensgewoontes. Daarna beginnen ze eraan: hun missie om zonder kleerscheuren samen te wonen en kasten in elkaar te krijgen kan van start gaan.

Mike & Marjolein: Vrasene

Bij Mike en Marjolein zagen we de voorbije week al dat de euforie was weggetrokken. Mike is nog steeds heel enthousiast en hoopt Marjolein opnieuw aan zijn kant van de roze bubbel te krijgen. Hij krijgt daarvoor de hulp van expert Alexander Witpas.

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’
Foto: Blind Getrouwd

De expert geeft hen een opdracht mee: Marjolein moest vertellen over haar leven, terwijl Mike aandachtig vragen zou stellen. Zo zou het immers moeten zijn bij een gelukkig getrouwd koppel. De interesse van Mike doet Marjolein goed, en ook de fitnesskamer waarin ze zich kunnen terugtrekken doet goed. Gas terugnemen, lijkt een welgekomen tactiek voor Mike en Marjolein.

Lieve & Aljosja: Gent

“Hoewel ze vooral benoemen wat er niet is, kan iedereen zien wat er wel is”, zei experte Sybille Vanweehaeghe zo mooi in de voorbije aflevering. De nagel op de kop: televisiekijkend Vlaanderen is al helemaal overtuigd van de positieve ommekeer in de relatie van Lieve en Aljosja. Zeker wannneer Lieve kibbelend en lachend voor een fijne verrassing komt te staan, wanneer ze in Aljosja’s thuis gaat neuzen. Zijn inrichting komt perfect overeen met wat zij zelf zou kiezen. “Allee, je hebt dan toch stijl”, lacht ze verrast.

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’
Foto: Blind Getrouwd

Soms lijkt het echter alsof het koppel in een ander programma denkt te zitten. In ‘Kleren maken de man’ zou Lieve niet misstaan, want in ware Jani-stijl begint ze lachend zijn T-shirtbedrukkingen af te keuren. Om dan zoals in ‘De Rijschool’ hem de stuipen op het lijf te jagen met haar lichtjes angstaanjagende rijkunsten. Hopelijk vergeten ze niet dat het ook af en toe over ‘Blind Getrouwd’ moet gaan: over hun gevoelens zwijgen ze voorlopig in alle talen.

Esther & Tim: Mechelen

Maar dat wil niet zeggen dat liefdesverklaringen achterwege blijven. De eerste die ze durft uit te spreken, is - raar maar waar - de gevoelige verlegen Tim. Als de expert hem vraagt of er al iets bloeit, is hij duidelijk en snel. “Bij mij wel”, klinkt het. En dat moedigt Esther ook aan om te reageren. “Die gevoelens beginnen bij mij wel te komen, denk ik.”

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’
Foto: Blind Getrouwd

Tim wil nog niet te hard van stapel lopen, maar is heel blij met de vorderingen in hun relatie. “Normaal ben ik gesloten, maar als ik dat hier in onze relatie zou doen, dan gebeurt er niets”, vertelt hij tegen de camera. “Dus, voila.” Zij werken nu samen stap voor stap verder aan het intieme, op aanraden van de experts. En dat zien ze allebei zeker zitten.

Toon & Frie: Rumst

Bij Toon en Frie gaat het zo vlot, dat het wat eng begint te worden. Bij de experten vullen ze elkaars zinnen ondertussen zelfs aan. Het is overduidelijk dat ze op hetzelfde niveau zitten. De positieve “eerlijkheid”, “vertrouwen” en “openheid” woorden vliegen in het rond en dat ontgaat de experten ook niet.

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’
Foto: Blind Getrouwd

Maar wanneer ze samen gaan wonen stuiten de twee op enkele struikelblokken. Want praktisch samenleven is nog iets anders dan de theorie. Als de ene het keukengerief en de andere huishoudspulletjes vergeten is, blijkt dat ze allebei wel graag de touwtjes in handen hebben en ongelijk niet graag toegeven. En ook hun drukke levens zorgen voor weinig quality time. Zullen de twee gelijkgezinden een oplossing vinden om elkaar een beetje aan te vullen, in plaats van tegen elkaar op te boksen?

Wendy & Damiano: Diegem

Maar Damiano die vecht nog altijd net wat te hard tegen het hele gegeven van ‘Blind Getrouwd’. Hij voelt “het” duidelijk niet, en dat is vooral heel jammer voor de open Wendy. Bij de experten geeft hij toe dat hij worstelt met het concept. “Ik leg mijn hart op tafel, da’s moeilijk, maar ik ga hier niet mee blijven lopen. Ik kan alleen verbinding met u maken, als ik laat zien wat er in mij omgaat.” En dat kan hij samenvatten in één zin: “We zijn getrouwd, maar we kennen elkaar niet.”

Eerste koppel spreekt verliefdheid uit in ‘Blind Getrouwd’
Foto: Blind Getrouwd

Voor Wendy begint het ondertussen ook heel lastig te worden. Zij wil zich immers blijven openstellen, anders is het experiment volgens haar gedoemd om te mislukken. Maar Damiano maakt het haar niet gemakkelijk. “Als het zo verder gaat kan ik wel verliefd worden, maar als ik dan weet dat het bij hem niet in die richting gaat, dan is dat moeilijk”, geeft ze toe. “Ik zou liever hebben dat we op hetzelfde ritme zouden zitten.”

Daarom stelt seksuoloog Wim Slabbinck voor om eerst te werken aan een connectie tussen elkaar. Rationeel zit dat al oké, maar hij stelt voor aan het koppel om ook lichamelijk wat toenadering te zoeken. Maar dan steigert Damiano. “Voor mij is dat te snel. Laten we eerst gewoon samenwonen.” Wendy begint het stilaan te beseffen en spreekt haar angst ook uit: “Als je de keuze met uw hoofd al maakt, dan denk ik dat uw hart sowieso ook stopt met proberen.”

MEEST RECENT