© BELGA

Belgian Tornados blikken terug op onverwachte topprestatie: “Perfect voor ons zelfvertrouwen”

De Belgian Tornados zijn maandag terug in België aangekomen na hun bronzen medaille van zondag op het WK atletiek indoor in Birmingham. Het Belgische 4x400m-team verbeterde op het WK ook het Belgisch record indoor tot 3:02.51.

“We zijn vertrokken zonder specifieke voorbereiding en keren terug met een bronzen medaille en een Belgisch record”, lachte Jonathan Borlée zijn tanden bloot in de aankomsthal van de Brusselse luchthaven. “Perfect voor ons zelfvertrouwen.”

De Tornados kwamen in Birmingham aan als regerend Europees recordhouder (in 3:02.87), gelopen tijdens het EK in Praag in 2015, waar ze goud veroverden. Dat record zijn ze wel kwijt. Winnaar Polen liep zondag 3:01.77, een nieuw wereldrecord.

“Wij breken het Belgisch record, Polen het wereldrecord... Het was echt een ongelooflijke race”, liet Dylan Borlée optekenen.

“De jongens weten zich altijd te overtreffen op grote kampioenschappen”, was coach Jacques Borlée trots. “Het team ligt hiermee overigens niet vast. Er kan zeker nog iemand bijkomen. Ons doel is aan de top blijven. Mijn boodschap voor de andere atleten is dus: stel je steeds beschikbaar voor het team. We hebben dit weekend kunnen zien dat Polen en Trinidad & Tobago dankbaar gebruikmaakten van hun wissels.”

De Belgian Tornados behaalden zondag hun negende medaille in hun twintigste internationale finale. “Maar we willen blijven beter worden”, aldus de vader/coach. “We gaan ons best blijven doen om nog veel medailles te halen.”

Vastgoed

Jobs in de regio