© BELGA

Advocaat van slachtoffer Linda Doms: “Hardy is een seriemoordenaar buiten categorie”

Jos Vander Velpen, advocaat van de familie van Linda Doms, noemt Hardy een seriemoordenaar buiten categorie. “Hij geniet van elk moment van dit proces en de première van zijn horrorfilms. Ik ken geen enkele seriemoordenaar die zijn eigen slachtpartij filmt. Hardy wil nu ook een happy end van zijn film: hij vraagt om hem ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren”, zo zei Vander Velpen maandag op het assisenproces in Tongeren.

Maaike Floor

Vander Velpen ging hard in de aanval tegen topdokter Chris van der Linden, die vorige week verklaarde dat Hardy begon te moorden door de bijwerkingen van de anti-Parkinsonmedicatie. “Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor die rol van de Parkinson-medicatie. Ik noem dat wetenschappelijk nepnieuws.”

© Photo News

Hardy zelf vroeg een sanitaire pauze tijdens het pleidooi van Vander Velpen. De voorzitter schorste de zitting dan maar tien minuten om dat probleem te verhelpen.

Verschrikking

Volgens Vander Velpen heeft Linda haar dood getekend doordat ze het lef had om Hardy aan de deur te zetten. “Het is niet voor te stellen hoe Linda geleden heeft. Dat was een verschrikking die niet te beschrijven is. Maar een seriemoordenaar kan de mooie herinneringen aan een mooie vrouw als Linda niet afpakken.”

MEER OVER Renaud Hardy

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio