Nonkel Jef en zijn koe zetten Groenplaats even op stelten

Print
Antwerpen -

Het was even drummen deze voormiddag op de Groenplaats. Veel pers, acteurs, fans én een koe tekenden present voor de voorstelling van de nieuwe theaterproductie rond Nonkel Jef. Het is inmiddels meer dan 20 jaar geleden dat de serie over de gepensioneerde landbouwer Jef Melkenbeek begon op VTM. Maar de fans van toen, zijn nu nog steeds fan, zo blijkt.

Liefst 175 afleveringen lang smulde het Vlaamse publiek van de avonturen van Nonkel Jef. Maar ook nadat de reeks stopte in 2001, bleven de personages populair. Na een succesvolle adaptatie voor theater enkele jaren geleden, is Nonkel Jef nu opnieuw te zien op de planken. “De mensen houden van Nonkel Jef, omdat hij zo rechtuit is”, zo klinkt het bij producent Dirk Van Vooren.

Dat was te zien op de Groenplaats, waar de acteurs omringd werden door fans om de ene na de andere selfie te maken. De meegereisde koe was nogal onder de indruk van de omstandigheden en liet zich niet altijd even gewillig fotograferen, maar het dier kon gelukkig onder controle gehouden worden.

“Nonkel Jef en de verloren zoon” is de titel van het nieuwe stuk, dat 30 maart in première gaat in Theater Elckerlyc. Daarna volgt een tournee door heel Vlaanderen. Meer info vind je hier.

Externe links
DOEN!