© Belga

Gedetineerde weer overgebracht van ziekenhuis naar gevangenis na overdosis

De gedetineerde van de Leuvense hulpgevangenis, die zondag na de namiddagwandeling naar het ziekenhuis werd gevoerd wegens de inname van een overdosis verboden middelen, is zondagavond omstreeks 22 uur terug overgebracht naar de strafinrichting. Hij is er samen met vier anderen onder bijzondere bewaking geplaatst. Dat meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het directoraat-generaal Penitentaire Inrichtingen van de FOD Justitie.

In totaal waren zeventien gedetineerden betrokken bij het voorval in de hulpgevangenis. Vier onder hen raakten bewusteloos waarvan er één naar het ziekenhuis werd overgebracht. Naast dit viertal is ook nog een van de 12 anderen onder bewaking geplaatst om zijn gezondheidstoestand verder op te volgen. Allen zijn inmiddels terug bij bewustzijn.

Naar aanleiding van het voorval zondag werd het medisch interventieplan afgekondigd en kwamen medische diensten en een MUG ter plaatse. Voor een antwoord op de vraag om welke verboden middelen deze gedetineerden kennelijk gezamenlijk gebruikt hebben, verwijst Van De Vijver naar het lopend gerechtelijk onderzoek.

Nu in het nieuws