Opnieuw gecontroleerde explosies in Antwerp Tower

Eind februari gebeurde al een eerste afbraakexplosie. Foto: Jan Van der Perre

Opnieuw gecontroleerde explosies in Antwerp Tower

Print
Antwerpen -

Als u om 10.30u een ontploffing hoort in de buurt van de Antwerp Tower, schrik dan niet. Het gaat (opnieuw) om gecontroleerde explosies. Dat meldt de stad Antwerpen.

De Antwerp Tower in de Van Ertbornstraat is momenteel een werf. De toren wordt verbouwd tot een gebouw voor kantoren, appartementen en winkels. De ruwbouwwerken daarvoor zijn volop bezig. Op verdieping min 4 breekt de aannemer maandagvoormiddag de vloerplaat verder open. “Er is geen gevaar voor de omgeving”, zegt de stad Antwerpen.

De Antwerp Tower krijgt er namelijk verdiepingen bij, waarvoor de fundering moet versterkt worden. Om die versterking aan te brengen moet de huidige fundering deels worden opgebroken. “Gecontroleerde explosies zijn daarvoor de beste methode en veroorzaken ook de minste overlast”, klinkt het.

Niet zichtbaar

De ontploffingen zullen enkele minuten duren, met tussenpozen. Passanten en omwonenden kunnen mogelijk de knallen horen en trillingen voelen. Ze zijn niet zichtbaar van buitenaf. Even voordien en nadien zal een waarschuwingssignaal klinken dat ook in de straten rondom hoorbaar zal zijn. Er worden ook geen straten in de omgeving afgesloten.

Eind januari voerde de aannemer al een proefexplosie uit en op woensdag 28 februari een eerste reeks afbraakexplosies.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio