VIDEO. Cadeautje van scheidsrechter leidt verdiende zege Antwerp in

Print

Er was deze week veel te doen over het tekort aan videorefs in de competitie. Als er een aanwezig was op de Bosuil, zou die waarschijnlijk hebben gezien dat de overtreding op Buta buiten de zestien gemaakt werd. Antwerp kwam zo op 2-0 en gaf Eupen al vroeg het genadeschot. Penalty of niet, Eupen zat nooit in de wedstrijd.

Antwerp kreeg de beste kansen maar Rodrigues kon tot tweemaal toe niet scoren. De thuisploeg verdiende een doelpunt en dat kwam er een paar minuten later. Haroun trapte de bal laag in de verste hoek.

The Great Old drukte door en na een fout op Buta, weliswaar buiten de zestien, legde scheidsrechter Vertenten de bal op de stip. Het protest van Eupen haalde niets uit. Ook na overleg met de lijnrechter wees Vertenten naar de stip. Limbombe kende geen genade: 2-0.

De beste kansen in de eerste helft waren nog voor Antwerp. Toch bleef de stand ongewijzigd. Daarvoor mocht Eupen vooral doelman Van Crombrugge dankbaar voor zijn. Hij ranselde een fantastische kopbal van pechvogel Rodrigues uit zijn doel met een al even fraaie redding.

De tweede helft was een maat voor niets. Eupen moest komen, maar was niet gevaarlijk. Het kwam in de hele wedstrijd maar tot een kans. Die werd door Ocansey twintig minuten voor tijd naast getrapt. Een eenvoudige en verdiende zege voor The Great Old die nog altijd meedoen voor een plek in play-off 1. Al staat Antwerp nu net buiten de top 6. Het heeft evenveel punten als Standard.

Meer voetbalnieuws