Verkiezingen 2018 - Oud-Turnhout

Nieuwe burgerpartij

Print
Oud-Turnhout -

Ronald Leysen, die sinds september als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelt, komt in oktober op met NIEUW Oud-Turnhout.

Leysen stapte op uit de lokale liberale fractie van Oud-Turnhout Plus na de oprichting van de Liberale Burgerpartij 2018 (LB18), met Margriet Hermans als boegbeeld. “Door meningsverschillen over het inhoudelijke programma en de te varen politieke koers”, verklaart Leysen.

“Oud-Turnhout Plus was een open lijst waarop ook onafhankelijke kandidaten stonden, dat wilden we niet meer”, aldus Paul ­Paeleman van LB18. “We hebben in alle vriendschap afscheid genomen van Ronald.” “Op mijn vraag om Oud-Turnhout Plus verder te mogen zetten, kreeg ik van de nieuwe bestuursleden en hun besluiteloze voorzitter een negatief antwoord”, aldus Leysen. “Dat deed pijn, Oud-Turnhout plus was tenslotte mijn geesteskind.”

Onafhankelijk

Ondertussen is Leysen naar ­eigen zeggen volop bezig met het samenbrengen van geëngageerde mensen voor NIEUW Oud-Turnhout. De nieuwe partij neemt in oktober deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. “We zijn volledig onafhankelijk, we worden niet gedicteerd door Brussel. De burgers staan bij ons centraal, zij maken mee de beleidsplannen op.”

Verkiezingsnieuws