Dit zijn de eerste beelden van ‘De Mol’, binnen drie weken weer te zien op zondagavond

Print

‘Heb je mij gemist?’ Met die boodschap kondigt ‘De Mol’ haar terugkeer aan: de razendpopulaire televisiereeks is terug. Vanaf zondag 25 maart gaan tien deelnemers opnieuw op zoek naar de saboteur in hun midden. De eerste - opvallend angstaanjagende - beelden uit Mexico zetten de toon: het nieuwe seizoen belooft razend spannend te worden.

De programmamakers weten hoe ze spanning moeten opbouwen. Zoveel is zeker. Op het strand van Oostende, op T-shirts, via projectie op gebouwen, op sociale media, in een verdwaalde piñata en zelfs tijdens ‘Temptation Island’. Het zinnetje ‘Heb Je Mij Gemist?’ dook de voorbije week enkel te onpas op en deed dat meteen in heel Vlaanderen. En dat allemaal, om één boodschap in de wereld te sturen: ‘De Mol’ gaat opnieuw beginnen.

Dit zijn de eerste beelden van ‘De Mol’, binnen drie weken weer te zien op zondagavond

Begin al maar te graven naar tips

Over drie weken tijd zullen tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en met hen ook een klein miljoen mollenvangers zich opmaken voor een bloedstollende zoektocht langs uitgestrekte vlaktes, broeierige grootsteden en charmante pueblos in het kleurrijke Mexico. Onderweg moeten de kandidaten slagen in zo veel mogelijk opdrachten, want alleen zo kunnen ze geld verdienen. Maar ze moeten elkaar vooral nauwkeurig in de gaten houden, want in hun midden huist een sluwe “saboteador”. De mol. En die doet niets liever dan de groep tegenwerken.

Gilles De Coster is er helemaal klaar voor. “Ik voel nu alweer de spanning van een aanstormend seizoen van De Mol. Je voelt dat veel mensen er op zitten te wachten, en dat is een heel fijne vaststelling. Eindelijk mogen we laten zien waar we al zolang met veel plezier en overgave aan bezig zijn”, vertelt de presentator. Hij is helemaal klaar voor de tien weken vol speculaties. “Ik kijk enorm uit naar alle theorieën en pronostieken.”

Niet meer op maandag

Sinds de verhuis van ‘De Mol’ van TV1 naar VIER was het programma te zien op maandagavond. Voor dit nieuwe seizoen kiest de zender nu resoluut voor zondagavond. “We hebber er dit voorjaar bewust voor gekozen om straks, van eind maart tot midden mei, met De Mol in te zetten op het weekend”, besluit programmadirecteur Annick Bongers. Daarmee willen ze de hele familie voor de buis krijgen.

De Mol start op zondagavond 25 maart op VIER.

Nu in het nieuws