Tien weekendtips om erop uit te trekken met het gezin

Foto: Joris Herregods

Tien weekendtips om erop uit te trekken met het gezin

Print

Van een expo voor oldtimers tot carnaval in Mechelen, er valt weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven alvast tien leuke tips om erop uit te trekken met het hele gezin.

1: Antwerp Classic Salon (za 03/03 - zo 04/03)

www.antwerpclassicsalon.be

Antwerp Expo wordt dit weekend herschapen tot een schatkamer van bolides. Het Antwerp Classic Salon biedt naast oldtimers ook allerhande memorabilia aan. Deze 41ste editie heeft drie hoofdthema’s: 70 jaar Citroën 2CV, 70 jaar Porsche en de 24 Uren van Le Mans. Aanknopend bij deze legendarische wedstrijd wacht in Hal 4 een interactieve display met exclusief beeldmateriaal en wagens die ooit deelnamen aan de etmaalrace. Zelf met de oldtimer naar Antwerp Classic Salon snorren? Geen probleem, Antwerp Expo en haar toegangswegen liggen buiten de lage-emissiezone.

2: Geitencorrida (za 03/03)

www.WILRIJK.BE

Afgelast wegens grote sneeuwval in december, vindt de Geitencorrida zaterdag vanaf 14.30u plaats in sportcentrum Mariënborgh aan de Doornstraat in Wilrijk. In plaats van de gebruikelijke stratenloop krijgen de lopers er een aantrekkelijk crossparcours voorgeschoteld door de velden en bossen rond de sporthal. Inschrijven kan nog ter plaatse.

3: Brusselse museumnacht (za 03/03)

www.MUSEUMNIGHTFEVER.BE

Museum Night Fever jaagt vanavond de temperatuur de hoogte in in 27 Brusselse musea. Tijdens deze jaarlijkse nocturne blijven de musea in de hoofdstad open tussen 19u en 2u ’s nachts. Er worden diverse trajecten voorgesteld, zoals een urban parcours en een voor romantische zielen. In de musea zijn ook optredens in dans, woord en muziek. In Autoworld gaan de percussionisten van Crash Test Dummies loos met allerhande auto-onderdelen.

4: Gansrijden (zo 04/03)

www.OUDE-GANS.BE

In de Antwerpse polderdorpen is men wild van het gansrijden. Deelnemers, supporters en toevallige passanten leven mee met het folkloristische spel waarbij kleurrijk uitgedoste ruiters op boerenpaarden om beurt onder de galg door rijden. Daaraan hangt een dode gans, netjes verpakt in een stevig net. Wie na uren strijd de kop van het dier aftrekt, is koning voor één jaar en wordt dan letterlijk op handen gedragen. Op de Solftplaats in Berendrecht wordt er zondag gestreden vanaf 15u.

5: Smoutebollentocht (zo 04/03)

www.GEMEENTEMOL.BE

In Mol paart men zondag het nuttige aan het aangename tijdens de 25ste Smoutebollentocht van De Harmoniestappers. Vanaf het Miloheem (Milostraat 13) kunt u een tocht aanvatten tussen 4 en 30 km. Het wandelparcours leidt voor 80% door bossen en natuurgebied in Mol. Flinke wandelaars worden na afloop verwend met een smeuïg pak smoutebollen.

6: Carnaval Mechelen (zo 04/03)

www.mechelen.BE

Mechelen is niet zo’n carnavalsstad als Aalst of Binche, maar toch heeft ook de Maneblussersstad haar carnavalsstoet. Voor de 46ste keer trekken zondag vanaf 15u een 25-tal carnavalsgroepen door de binnenstad. De stoet vertrekt aan de Veemarkt en ontbindt aan de Befferstraat. Op de Botermarkt staat een kleine carnavalskermis.

7: E-Bikebeurs (zo o4/03)

www.HOPLR.COM

Wie erover denkt een elektrische fiets te kopen, kan zondag informatie inwinnen op de E-Bikebeurs in evenementenhal De Populier in Zandhoven. Diverse fietshandelaren stellen er hun nieuwste e-bikes voor, die je ter plaatse ook kan testen. Tegelijk informeert de politie over de meest actuele wetgeving op vlak van e-bikes. Van 10 tot 17u. Gratis toegang.

8: Winkelzondag (zo 04/03)

www.ANTWERPEN.BE

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum van Antwerpen. Kleine evenementen en acties fleuren de winkelzondagen op. De handelaars bepalen zelf wanneer ze openen tijdens een winkelzondag. Sommige winkels zijn al open om 10u, het merendeel vanaf 12u. Bijna alle winkels blijven open tot 18u.

9: Mars der Zuiderkempen (zo 04/03)

www.WSC-LANGDORP.BE

Zin in een sportieve uitdaging? Dan kunt u zondag uw tanden zetten in de Mars der Zuiderkempen, waarbij een parcours van 50 km uitgewandeld kan worden. Vanuit de startlocatie in Aarschot gaat het – naargelang het gekozen traject – richting natuurgebieden als De Blakers, De Meren of Molenheide. De regio behoort tot het wandelgebied De Merode en is het grootst aaneengesloten wandelgebied van Vlaanderen.

10: Wedstrijd urban dance (04/03)

www.TRIXONLINE.be

In Trix houdt zondag vanaf 10u de World of Dance Tour halt, een grote internationale competitie in urban dance. Dansers van over heel de wereld tonen er hun coolste moves en kunnen titels in de wacht slepen in diverse categorieën. In randactiviteiten gaat aandacht uit naar de lifestyle en beleving van urban dance.

DOEN!