© vrt

Jacques Vermeire haalt eindelijk zijn acteerdiploma

In Van Algemeen Nut krijgt Steven Van Herreweghe (40) niemand minder dan Jacques Vermeire (66) in zijn zetel. Maar ondanks zijn indrukwekkende carrière, haalde de komiek nooit zijn acteursdiploma. Tot vanavond.

dvg

In de VRT-archieven stootte Van Herreweghe op een historisch moment: het acteerdebuut van Vermeire op tv. “Ik was 28 toen en ik moest verkleed als een Romein door het Zoniënwoud lopen”, herinnert Vermeire zich de opnames. “Ik had toen duidelijk nog niet veel bereikt. Maar ik kwam op televisie, dus ik was gelukkig.”

Minister Gatz

Vandaaruit ging het voor Vermeire steil omhoog, met als hoogtepunt zijn rol van DDT in F.C. De Kampioenen. Maar hoewel de komiek gerust van een succesvolle acteercarrière mag spreken, haalde hij nooit zijn acteursdiploma. “Ik heb op mijn dertigste nog meegedaan aan het ingangsexamen voor beroepsacteur”, vertelt Vermeire. “Dat was aan het conservatorium, en ik dacht: Ik ga die daar even een poepje laten ruiken. Maar dat pakte anders uit. Ik moest daar plots serieus acteren en ik was compleet gebuisd. Ik mocht niet eens beginnen aan de opleiding. Dat was een enorme ontgoocheling.”

Van Herreweghe zet dat vanavond recht en haalt daarvoor zelfs het zware geschut boven: met de goedkeuring van cultuurminister Sven Gatz (Open Vld) overhandigt hij Vermeire zijn diploma ‘Master Volksontspanner’.

Van Algemeen Nut, om 20.35u op Eén

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio