© hhm

Herentalse Stadslijst stelt kandidaten deeldorpen voor

Met Pieter Van Genechten (Morkhoven), Koen Peeters (Noorderwijk, voorzitter gemeenschapsraad) en Michel Van Mogh (Morkhoven) telt de nieuwe Herentalse politieke beweging Stadslijst enkele nieuwe kandidaten die zich extra inzetten voor de deelgemeenten.

Marc Helsen

“Pieter, Koen en Michel ijveren voor meer bescherming van de zwakke weggebruiker in Morkhoven en Noorderwijk”, zegt Bart Lamers, woordvoerder van de partij en eveneens op de kandidatenlijst.

“In de deelgemeenten is er grote nood is aan meer veiligheid en infrastructuur voor de zwakke weggebruiker, dat ondervinden fietsers en voetgangers dagelijks”, aldus Michel Van Mogh. “Rij je met de fiets op het riante fietspad van de Noorderwijkse ring richting Paradijsstraat, dan word je ter hoogte van het kruispunt met de Ghellincklaan en de Diesterbaan op de rijweg gedwongen tussen het drukke verkeer. Kom je uit de Paradijsstraat en fiets je richting Ring, dan overkomt je hetzelfde. Parkeer je op de parking naast bakkerij Vermeulen, dan is het weer een huzarenstuk wil je als voetganger de dokterspraktijk of Cools groenten en fruit bereiken.

Het drukke kruispunt aan de Alvo zou dan weer gebaat zijn met verkeerslichten (voor voetgangers). Momenteel heeft het zelfs geen zebrapad.”

Daarbij blijft het volgens de Stadslijst niet: “Een doodlopend voetpad zonder verlichting vind je op de hoek van de Morkhovenseweg en Voortkapelseweg. Er zijn vele ontbrekende zebrapaden, geen verkeers/snelheidsremmers op sluipwegen zoals Lankem, Schravenhage en Dijsels. Deze opsomming leert dat er ook in de deelgemeenten nog veel werk aan de winkel is. En het meerjarenplan 2014-2019 geeft hierover ook geen duidelijkheid. De andere, reeds bestaande en aangekondigde projecten zijn bijna allen in samenwerking met omliggende gemeenten. Ook het kruispunt aan de Ring in Noorderwijk is één van de vele niet doordachte projecten uit vorige en huidige legislaturen.

Bart Lamers: “De Stadslijst wil in samenspraak met de burger, politiek onafhankelijke projecten realiseren die de stadsfinanciën slechts één keer belasten en die geen herexamen behoeven, zodat er ruimte wordt gecreëerd voor allerhande projecten waar de burgers van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wel iets aan hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018