Priesters vergeten spirituele roeping even om zich met sneeuwballen te amuseren

Enkele priesters in Vaticaanstad onderbraken maandag het gebed om zich uit te leven op het met sneeuw bedekte Sint-Pietersplein. De mannen vergaten even hun spirituele studies en strenge kloosterregels en hielden een heus sneeuwballengevecht in de schaduw van de eeuwenoude Sint-Pietersbasiliek.

Voor de eerste keer sinds 2012 ziet Rome, en dus ook de onafhankelijke enclave Vaticaanstad, nog eens sneeuw. Omdat de straten met enkele centimeters wit poeder zijn bedekt, heerst er in de Italiaanse hoofdstad en de kleinste onafhankelijke staat ter wereld een uitzonderlijke toestand. Toeristische attracties blijven gesloten, het verkeer komt tot stilstand en heel wat openbare voorzieningen houden de deuren toe.

Een groep priesters die zich verdiepen in de christelijke leer op de Pauselijke Universiteit Gregoriana laten dat echter niet aan hun hart komen en profiteerden van de bijzondere weersomstandigheden om de kwajongen in zich naar boven te halen. De meestal ernstige en rustige priesters bestookten elkaar met sneeuwballen en lieten zich helemaal gaan op het beroemde Sint-Pietersplein.

Nu in het nieuws