Defecte driewieler zorgt voor ‘wilde achtervolging’ op druk kruispunt na ongeval

Een bestelwagen met drie wielen bleef begin februari rondjes draaien nadat het voertuig beschadigd raakte tijdens een ongeval. De defecte driewieler veroorzaakte bijna nog een tweede ongeval, terwijl een agent en een tiental voorbijgangers achter het op hol geslagen voertuig holden.

De bestuurder van de bestelwagen ramde een ander voertuig op het kruispunt toen hij vergat halt te houden voor een rood licht. Door de klap werd de man uit zijn driewieler gegooid, waardoor het stuurloze busje rondjes bleef draaien op het drukke kruispunt en ei zo na nog een tweede ongeval veroorzaakte.

“Ik haastte me naar de plek van het ongeval en probeerde de driewieler te stoppen”, aldus Wang, een politieman die op het moment van het ongeval het verkeer stond te regelen op het kruispunt. “Ik wilde een tweede ongeval vermijden en verhinderen dat de bestuurder onder zijn voertuig werd geplet.”

De man slaagde er echter niet in om de op hol geslagen driewieler te stoppen en moest worden geholpen door een tiental andere weggebruikers, wat een ietwat komische achtervolging veroorzaakte op het drukke kruispunt.

Met vereende krachten en de hulp van bestuurder, slaagden ze er echter in om de draaiende driewieler te stoppen. Er raakte niemand zwaargewond en beide bestuurders kwamen er met de schrik vanaf.

Nu in het nieuws