© smb

Herentals kroont zich tot Belgisch Kampioen ijshockey

Met klinkende 1-5 cijfers kroonde HYC zich zondagavond tot kampioen van België. De Kempenaars namen zo sportieve weerwraak voor de verloren bekerfinale van enkele weken geleden. Nu moest Bulldogs Luik op zijn beurt het onderspit delven.

Annelies Frederickx

De finale van het kampioenschap van België was een herhaling van de Bekerfinale, want ook nu stonden Bulldogs Luik en HYC Herentals tegenover elkaar. In de eerste periode kwam Luik het sterkst voor de dag, maar toch zette De Ceuster de 0-1 op het bord. Meteen na de pauze verdubbelde Morgan de voorsprong, maar Matheson milderde. HYC haalde het uiteindelijk met duidelijke cijfers en dat was mede te danken aan doelman Kevin Van Looveren, die zijn ploeg geregeld recht moest houden.

“In de eerste tien minuten van de match was Luik inderdaad de betere ploeg en hadden wij het niet gemakkelijk”, reageert de Herentalse goalie. “Daarna namen wij de match in handen en we konden onze kansen optimaal benutten. Deze overwinning maakt alvast heel wat goed, want die verloren bekerfinale is lang blijven nazinderen. Vanavond (zondag, red.) gaan alle remmen los, maar op maandag (vandaag, red.) is het weer bittere ernst. Volgend weekend beginnen de play-offs van de BeNeLeague en we hebben nu het nodige vertrouwen getankt om ook in die eindstrijd goed te presteren.”

© smb

Aanvoerder Mitch Morgan werd na afloop van de finale uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler en dat was geen toeval.

“Voor het eerst dit seizoen scoorde ik drie keer in één match”, glundert Morgan. “Ik had natuurlijk geen beter moment kunnen dromen dan deze finale. Als aanvoerder is het mijn taak om in zo’n belangrijke wedstrijden er echt te staan en het team op sleeptouw te nemen. De motivatie om van Luik te winnen, was heel groot. Het verlies in de bekerfinale smaakte zuur en we wilden absoluut sportieve weerwraak nemen. Nu mochten we in eigen huis aantreden en in ‘ons bos’ zet men ons niet zomaar opzij. In de eerste periode liep het nog niet vlot, maar na mijn vroege treffer in de tweede periode viel er een hele last van de schouders.”

Meer sportnieuws