© Photo News

Romelu Lukaku snoert criticasters de mond bij Manchester United: het contrast met Chelsea is groot

Romelu Lukaku heeft geen spijt van zijn keuze voor Manchester United. De Belg verliet afgelopen zomer Everton voor de Red Devils. Ook Chelsea probeerde Lukaku binnen te halen, maar de Blues waren niet bereid om zo veel geld te betalen. De Rode Duivel was afgelopen weekend de matchwinnaar tegen Chelsea met een assist en een goal, het is dus maar de vraag of Chelsea nog geen spijt heeft dat ze naast Lukaku grepen.

Vorige zomer lag Chelsea in pole-positie om Lukaku terug te halen naar Stamford Bridge. Tijdens zijn verblijf bij de Londense club van 2011-2014 startte hij er maar één keer. De Belgische spits zei dan ook tegen zijn dichtste vrienden dat hij nog dingen moest afwerken bij Chelsea en dat de Blues dus zijn voorkeur droegen. Zelfs Everton verwachtte dat de Rode Duivel naar zijn ex-club zou terugkeren.

Uiteindelijk verhuisde onze landgenoot naar Manchester United want Lukaku’s manager Mino Raiola vroeg nog eens twaalf miljoen pond bovenop de vraagprijs die rond de 70 miljoen pond lag. Chelsea weigerde. Manchester United, dat op het punt stonden om Alvaro Morata te kopen, was wel bereid zo veel geld op tafel te leggen voor Lukaku.

© EPA-EFE

Chelsea kocht dan maar Alavaro Morata van Real Madrid voor zo’n 58 miljoen pond en leek toen geen spijt te hebben dat ze Lukaku moesten laten aan Man U.

Tot nu dus, Lukaku deed Chelsea afgelopen weekend eigenhandig de das om met een goal en een assist nadat zijn ploeg 0-1 achter was gekomen. Hij gaf zijn ex-ploeg een stevige knauw in hun ambitie om de top vier te halen en zo zeker te zijn van de Champions League. De Blues tuimelden uit de top vier door het verlies tegen Man U en door de zege van Tottenham tegen Crystal Palace. Momenteel hebben ze dus geen recht op een ticket voor de Champions League.

Morata niet meer dan een troostprijs

In de wetenschap dat de Champions League-voetbal van onschatbare waarde is voor Chelsea om zo grote talenten aan te trekken en vedetten zoals Eden Hazard te behouden, hadden de londenaars misschien beter toch de twaalf miljoen die Mino Raiola vroeg, betaald. Eden Hazard flirt momenteel al met Real Madrid, het lijkt onwaarschijnlijk dat hij bij Chelsea blijft als die geen Champions League speelt.

Na een half seizoen blijkt dat Alvaro Morata niet meer dan een troostprijs was voor Chelsea. Terwijl Lukaku al 22 keer de weg naar het doel vond dit seizoen, zit Morata nog maar aan 12 doelpunten en kon hij de laatste tien wedstrijden niet meer scoren. De Blues gaven in januari ook nog zeven miljoen uit aan Ross Barkley van Everton, die echter nog niet kon scoren voor de Londense club.

Terwijl Lukaku de criticasters de mond snoerde door na zeven maanden eindelijk te scoren tegen een club uit de grote vijf en hij met die prestatie de Blues uit de top vijf duwde, lijkt Chelsea zo stilaan toch spijt te krijgen dat ze de Rode Duivel niet kochten.

Meer sportnieuws