VIDEO. Bejaarde man waagt zich met scootmobiel op autosnelweg

Print

Bejaarde man waagt zich met scootmobiel op autosnelweg Video: Twitter

Een Britse man werd vorige week gefilmd toen hij met een slakkengangetje over een autosnelweg reed met zijn scootmobiel. Toen getuigen hem aanmaande om de snelweg te verlaten, liet de bejaarde man zijn ongenoegen blijken met een onbeleefd handgebaar en hij tufte vervolgens langzaam verder.

De man op de scootmobiel werd vorige week door enkele getuigen gezien nabij Longwell Green, een buitenwijk van de Engelse stad Bristol, toen hij stapvoets reed op een dun strookje naast de snelweg. Verschillende automobilisten smeekten de man om de snelweg te verlaten uit angst dat hem iets zou overkomen door het voorbijsnellende verkeer. Daar wilde hij echter niets van weten en dat liet hij duidelijk blijken door “met bepaalde vingers te wuiven en grove gebaren te maken”, aldus de getuige die de beelden maakte.

De cameraman publiceerde de beelden op Twitter om bij de lokale politie na te vragen of het rijgedrag van de man “wel veilig en legaal” was. Op Britse snelwegen met twee rijstroken geldt een snelheidslimiet van 112 kilometer per uur en scootmobiels mogen zich slechts op de openbare weg begeven als ze meer dan 15 kilometer per uur kunnen rijden. In Groot-Brittannië bestaat er echter geen minimumsnelheid zoals op Belgische autosnelwegen, waardoor de scootmobiel dus geen regels overtrad tijdens het avontuur op de snelweg.

.

Nu in het nieuws