© Joris Herregods

Battelbrug kan weer worden bediend na crash met Porsche in brughuisje

Nadat afgelopen weekend in Battel (Mechelen) een sportwagen in het brughuisje was gecrasht, wat maakte dat de brug niet meer te bedienen viel, is ze nu opnieuw bruikbaar. Dat is goed nieuws voor de scheepvaart op het kanaal Leuven-Dijle.

“We hebben gisteren en vanmorgen puin geruimd, waarna de apparatuur die de brug aanstuurt werd onderzocht. Uiteindelijk bleek dat de schade nogal meeviel, dus ze kan voorlopig opnieuw worden bediend”, zegt Kevin Polfliet van waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg.

© BFM

Dat is goed nieuws voor de - relatief kleine - waterweg, die toch een aantal bedrijven bedient voor de aan- en afvoer van materialen.

De brug is maandag wel nog even buiten gebruik voor het wegverkeer, voor een eerder geplande vervanging van een motor die de brug vergrendelt. Die herstelling zou in de loop van de dag afgerond zijn.

Maandag is een aannemer opgetrommeld voor een voorlopige herstelling. Het huisje wordt nu afgesloten en er zal volgens Polfliet worden bekeken of een renovatie nog mogelijk is, of dat er een volledig nieuw huisje moet komen.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio