Britse bokser overleden aan gevolgen van zware kamp (die hij wel won)

De Britse bokser Scott Westgarth won zaterdag de kamp tegen zijn landgenoot Dec Spelman. Het was een zware wedstrijd waarin beide heren tegen de grond gingen, net voor de bel ging voor de tiende ronde lag Scott in de touwen. Hij wist uiteindelijk wel de wedstrijd te winnen op punten. Het gevecht voor zijn leven verloor de 31-jarige Brit een dag later helaas.

Scott Westgarth won zaterdag tegen Dec Spelman in de categorie van de lichtzwaargewichten. Tijdens de zware kamp gingen ze beiden tegen het canvas. Na tien ronden won Westgarth uiteindelijk op punten. Dankzij die overwinning kwam Westgarth een stap dichter bij een kamp om de Engelse titel.

Onmiddellijk na de kamp had Westgarth duidelijk pijn tijdens het interview. Hij zag er bleek en verward uit, trok pijnlijke grimassen en moest ook zijn hoofd ondersteunen. De Brit probeerde daarna al strompelend de kleedkamer te bereiken, maar verloor het bewustzijn. Daarop brachten ambulanciers hem naar het Royal Hallamshire Hospital. Daar stierf de bokser in de nacht van zondag op maandag.

De promotor van het gevecht, Stefy Bull, meldde het droevige nieuws via Twitter en richtte een GoFundMe-pagina op om de familie van Westgarth financieel te ondersteunen.

Tijdens het interview waren Wesgarths laatste woorden: “Ik ben blij dat we de show hebben verzorgd en dat we het publiek hebben kunnen entertainen.” Verschillende bokslegendes brachten hulde aan hem. Onder die legendes onder andere Frank Bruno, Ricky Hatton en James DeGale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws