Ouder ontvoert eigen baby op parking van Lidl: “Hannah is in gevaar”

Foto: Politie

Ouder ontvoert eigen baby op parking van Lidl: “Hannah is in gevaar”

Print

In de Nederlandse gemeente Eersel (in de provincie Noord-Brabant), een kleine tien kilometer over de Belgische grens, is op straat een klein kind ontvoerd. Hannah Simons werd volgens de politie meegenomen door een van haar biologische ouders en is mogelijk in gevaar.

Het zes maanden oude meisje was door jeugdzorg onttrokken aan het onderlijk toezicht en bij een verzorger ondergebracht. In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd en haar ouders werden aangehouden voor mishandeling.

Op 11 januari werd de uithuisplaatsing voor het laatst met drie maanden verlengd, voor de veiligheid van het meisje. Volgens de uitspraak weigerden de ouders hulp en was de vader niet meer bij het gezin betrokken.

Volgens het Eindhovens Dagblad waren de ouders in de regio berucht omwille van oplichting, verduistering en bedreiging.

Uit de Maxi-Cosi getrokken

De zes maanden oude baby werd maandagochtend in de Brabantse plaats Eersel met geweld meegenomen door haar ouders (25 en 26 jaar). De ontvoering gebeurde kort na 09.00 uur op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Nieuwstraat, waar de baby met haar pleegmoeder was. Het meisje zou uit een Maxi-Cosi zijn getrokken. De man en vrouw gingen er vervolgens vandoor in een donkere Mercedes ML270 met nummerplaat 94-GK-PB.

De autoriteiten hebben geen idee waar de baby en haar ouders zich ophouden. "We houden rekening met meerdere scenario's waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Daarbij is ook contact opgenomen met de buurlanden België en Duitsland", schrijft de politie in een persverklaring.

Gegil, gekrijs en gehuil

Buurtbewoonster Colette Megens vertelt aan De Telegraaf hoe ze alles zag gebeuren. “Ze gristen iets uit haar handen en renden toen naar een donkere auto toe. Vervolgens scheurden ze weg. De vrouw bleef huilend achter.”

“Als je hoort dat het om een kind gaat, dan wil je toch dat je vleugels hebt op zo’n moment. Er stonden zeker zes mensen omheen. Eén man rende nog achter het tweetal aan, maar hij was te laat.”

NeAc/FiVr/MaW/Belga

.

Nu in het nieuws