Stunt in circus gaat helemaal fout: acrobaat valt zes meter naar beneden

Een circusvoorstelling in de Russische stad Elista is zaterdag verkeerd afgelopen. De 33-jarige acrobaat Anton Martynov viel tijdens een act met zijn tweelingbroer maar liefst zes meter naar beneden. Hij verkeert momenteel in een kunstmatige coma, maar is niet in levensgevaar.

kmlo

Het was serieus schrikken voor de toeschouwers die het Mstislav Zapashny-circus bijwoonden. Een van hen kon de val zelfs toevallig filmen. De amateurbeelden laten zien hoe Martynov samen met zijn tweelingbroer een spectaculaire stunt met een riem uitvoerde en door een probleem met het materiaal naar beneden tuimelde.

De gevolgen waren niet min. Aangezien de acrobaten geen veiligheidsnet gebruikten, viel Martynov in totaal zes meter naar beneden. Hij liep twee breuken op aan zijn ruggenmerg en een zware verwonding aan zijn hoofd. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Ze stelden snel vast dat de situatie ernstig was, waardoor ze genoodzaakt waren om de man in een kunstmatig coma te houden.

Intensieve zorgen

Over de oorzaak van het ongeval was het circus achteraf duidelijk. “Een riem was losgekomen uit een karabijnhaak, dat valt zelfs te zien op de video”, verklaarde woordvoerder Parviz Gadzhiyev. Van een fout van de acrobaat zelf was dus geen sprake. “Er is een onderzoek lopende.”

De stuntman bevindt zich momenteel nog steeds op intensieve zorgen in het bijzijn van zijn vrouw en broer. “Zijn toestand is stabiel”, liet het circus nog weten. “We lieten een neurochirurg overvliegen om hem verder te onderzoeken.” De tournee van het circus wordt ondanks het zware ongeval gewoon voortgezet.

Nu in het nieuws