© Sven Dillen

Renaud Hardy krijgt medische verzorging tijdens proces

Renaud Hardy voelde zich maandag tijdens de zitting heel slecht, liet hij weten. “Na het incident met de politieman vorige week ben ik op mijn schouder gevallen. Daarvoor heb ik extra morfine gekregen en daardoor bewegen mijn darmen niet en kan ik niet naar het toilet gaan.”, vertelde hij de voorzitter.

Tijdens de getuigenissen zat hij ineengekrompen op zijn beklaagdenbank. Voorzitter Dirk Thys beloofde een dokter te laten komen tijdens de middagschorsing, wat ook gebeurde (zie foto boven).

Ex-celgenoot: “Hardy bedreigde cipier”

Een vroegere celgenoot kwam maandagochtend getuigen over Renaud Hardy. Hij was er getuige van dat Hardy eind 2015 na het binnenkomen van de wandeling buiten tegen een vrouwelijke cipier zei dat “zij de volgende zou zijn”.

© Photo News

“Hij zei: als ge nog één keer zo tegen mij praat, ga ik met u doen wat ik met die andere vrouwen heb gedaan.” Oud-celgenoot Eduard zat zelf vast omdat hij weigerde alimentatie te betalen. Na die weken samen op cel hebben de twee mannen elkaar niet meer gezien. “Ik herinner me nog goed dat hij altijd opschepte over wat hij allemaal met vrouwen had gedaan. Hij vertelde dat hij met wel 105 vrouwen aan wurgseks had gedaan en hen mishandeld had tot ze bewusteloos waren. Hij vertelde ook dat hij bij een vrouw uit Hofstade zijn knie op haar keel had gedrukt tot ze dood was. Hij kickte erop.”

Het viel Eduard op dat Renaud Hardy zich vaak zieker voordeed dan hij was. “Als er anderen in de buurt waren, deed hij vaak raar. Ik denk dat hij zo op internering gokte. Dat heeft hij mij in 2015 ook gezegd.”

Stalking

Een zekere Veerle, een vroegere (seks)partner van Renaud Hardy, vertelde dat hij haar zwaar gestalkt had nadat zij een andere partner had leren kennen. “Hij achtervolgde mij, dook overal op. Hij heeft ’s nachts zelfs eens naast mijn bed gestaan, terwijl ik met mijn vriend in bed lag. Hij was toen via het dakraam naar binnen gekropen.” Hardy ontkent dat zelf. “Onmogelijk”, zei hij. “Ik kwam wat kleren halen die nog bij haar lagen.”

Hardy huurde het appartement van Veerle toen ze er zelf wegtrok. “Alles samen heeft het maanden geduurd. Ik ben in psychologische begeleiding geweest omdat ik er erg veel stress van had”, vertelde de getuige.

LEES OOK. Tweede procesweek Hardy start met vertraging door sneeuwval

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio